Leroy Merlin, retailer de origine franceza, prezent pe piata locala de bricolaj din 2011, cand a inaugurat prima unitate in Capitala si care in prezent deruleaza lucrari pentru deschiderea celui de-al doilea magazin in Craiova, ar putea demara din primavara anului viitor lucrarile la un nou magazin de bricolaj din Capitala.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, reprezentantii companiei au precizat ca o data finalizate lucrarile la magazinul din Craiova iau in calcul inceperea lucrarilor intr-o noua locatie din Bucuresti, cel mai probabil in zona de Est a orasului.
“Bucurestiul este urmatoarea tinta. Pentru cel de-al treilea magazin lucrarile ar putea incepe din primavara. Avem la indemana un buget de investitii pentru urmatorii cinci ani, iar dezvoltarea magazinelor de acest gen trebuie facuta unul dupa celalalt, pentru a face fata ritmului dinamic din piata”, a declarat Cristian Petrescu (foto), director pentru dezvoltare in cadrul Leroy Merlin Romania.
Reprezentantul retailerului de bricolaj a precizat ca investitia necesara pentru deschiderea celui de-al treilea magazin se va ridica la 13 milioane de euro, iar viitorul magazin va avea o suprafata de 13.000 de metri patrati.
“Noi am mers pe varianta securizarii terenurilor. Unele au fost deja achizitionate, altele cu contracte de intelegere. Suntem inca in cautare de spatii unde se pot construi viitoare magazine”, a completat Petrescu.
In ceea ce priveste bugetul de investitii, directorul de dezvoltare al Leroy Merlin a spus ca nu exista o limitare din partea grupului.
“Bugetul de investitii a fost stabilit pentru o perioada de cinci ani, insa important este sa gasim cheia pentru a realiza investitii profitabile. Daca rezultatele magazinelor vor fi bune vom continua sa crestem si sa ne dezvoltam”, mai spune reprezentantul Leroy Merlin.
Intrebat cati angajati vor lucra in viitorul magazin din Capitala, Cristian Petrescu a precizat ca in viitorul magazin vor lucra intre 80-100 de angajati.

Cand va fi gata magazinul din Craiova

Conform datelor oferite de directorul de dezvoltare al Leroy Merlin, constructia noului magazin din Craiova, a carui suprafata se ridica la 13.000 mp este in plin proces de dezvoltare, cladirea principala fiind ridicata o data cu mallul, necesare in acest moment fiind instalatiile de climatizare si zona denumita “drive”, locul unde intri cu masina pentru materiale grele si voluminoase.

“Cel mai optimist scenariu arata ca magazinul ar putea fi deschis in luna mai, insa realist nu depinde de noi, este o decizie a firmelor care intermediaza lucrarea. Daca lucrarile vor dura mai mult decat am anticipat atunci vom inaugura magazinul in timpul verii”, a spus Petrescu.

Reprezentantul Leroy Merlin a mai precizat ca magazinul din Craiova a fost in asa fel conceput incat sa fie adaptat pentru provincie si a precizat ca daca modelul de magazin va avea succes planul investitional in provincie va continua.

Totodata, el a precizat ca lucrarile pentru noul magazin au fost demarate oficial la inceputul lunii octombrie si ca in noul magazin de bricolaj vor lucra circa 150 de angajati.

Miza pe afaceri in crestere cu 20%

Oficialul Leroy Merlin spune ca traficul clientilor cumparatori din magazinul situat in Capitala a crescut cu 30% intr-un singur an, iar pentru finalul anului estimeaza venituri de 26 de milioane de euro, in crestere cu cel putin 20% fata de rezultatele obtinute anul trecut.

“Sunt foarte multi clienti din zone limitrofe care vin in magazinul nostru, iar in ultimul an am observat o crestere a volumului clientilor cu 30%. Pentru acest an mizam pe o evolutie de 20% a afacerilor”, a completat directorul de dezvoltare Leroy Merlin Romania.

Piata de bricolaj in 2014: “Puterea de cumparare a oamenilor va incepe sa creasca”

Cristian Petrescu se asteapta ca din 2014 piata de bricolaj sa creasca, lucru datorat unei evolutii favorabile a puterii de cumparare a romanilor.

“Piata de bricolaj arata bine, iar in anii care urmeaza sa va mai elibera – lucru datorat intrarii pe piata a unor jucatori profesionisti. Este adevarat ca in prezent sunt mai putini bani pe piata intrucat toata lumea este mai atenta la preturi, dar este de asteptat ca puterea de cumparare sa creasca, ceea ce va duce la noi oportunitati pentru Romania, piata urmand sa devina din ce in ce mai buna. Clientul a evoluat”, a conchis responsabilul pentru operatiunile de dezvoltare pe plan local ale Leroy Merlin.

Alaturi de Auchan, Decathlon si alte retele de comert, Leroy Merlin face parte din grupul Adeo controlat de familia Mulliez din Franta. Reteaua magazinelor de bricolaj este prezenta in 13 tari si dispune de peste 300 de magazine.

Piata de bricolaj din Romania, estimata la o valoare de 2 miliarde de euro, este impartita intre Dedeman, Ambient, Praktiker, Baumax, Bricostore, Hornbach sau OBI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri