Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri, ca in perioada urmatoare vor trebui luate masuri de privatizare "onesta" a marilor companii de stat care genereaza pierderi, scrie Mediafax.

Presedintele a spus ca din punctul sau de vedere "competitivitatea, in crestere, a economiei Romanesti, vine strict din sectorul privat".

"Vor trebui luate masuri, inclusiv de privatizare onesta a marilor companii de stat care genereaza pierderi", a comentat seful statului, adaugand ca, altfel, Romania nu va reusi sa fie competitiva la nivel european, daca nu-si finalizeaza si isi repartizeaza sectorul de stat.

Seful statului a mai declarat ca de regula, "in Romania ne-am obisnut sa privim spre marii investitori, daca vin sau nu vin, ei fiiind cei care ar trebui, chipurile, sa relanseze economia romaneasca".

"Este, dupa parerea mea, gresit, pentru ca sursa principala, sursa garantata a cresterii economice poate fi intreprinzatorul autohton, cel care nu pleaca cum nu pleaca muntii Carpati, cel care nu se delocalizeaza, la fel cum nu se delocalizeaza Dunarea sau Marea Neagra", a aratat seful statului.

El a mentionat ca, daca vrem sa avem o garantie a cresterii economice, ea trebuie sa se indrepte ca speranta dar si ca sprijin, catre intreprinzatorul autohton, intreprinderile mici si mijlocii avand aici locul lor.

"Nu ai nevoie de multinationala ca sa dezvolti productia alimentara, sa valorifici propria ta productie agricola, nu ai nevoie de o multinationala sa dezvolti bazele de tratament. Avem atatea ape minerale, atatea conditii pentru turismul de sanatate, nu ai nevoie de o multinationala sa faci partii de schi", a mai declarat seful statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri