Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat, miercuri, ca spera ca anul viitor vor fi finalizate negocierile pentru atragerea de parteneri pentru constructia hidrocentralei Tarnita si a reactoarelor nucleare 3 si 4, investitii cu o valoare cumulata de peste 7 miliarde de euro, scrie Mediafax.

"Sper ca la anul sa finalizam negocierile pentru Tarnita si reactoarele nucleare 3 si 4", a afirmat Nita. Ambele proiecte stagneaza de mai multi ani. La reactoarele 3 si 4 statul a gasit initial investitori, dar cei mai multi dintre ai au decis sa renunte la investitie. Proiectul Tarnita (judetul Cluj) dateaza din perioada comunista.

Nita a adaugat ca "va trebui sa mergem si pe sistemul de management corporatist", mentionand ca si acest demers va fi finalizat tot in 2014, astfel ca toate companiile de stat vor avea sefi selectati pe criterii profesionale.

Ministrul a reluat si ideea potrivit careia investitorii straini trebuie sa se asocieze cu companiile locale.

"In mod normal nu trebuie sa fie nicio companie straina care vine aici fara sa aiba un partenet roman. Nu este o chestiune de nationalism, dar nu ne putem tine companiile romanesti in anonimat, ele trebuie sa iasa la suprafata", a mai spus Nita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri