George “Gino” Iorgulescu (57 de ani), noul sef la carma Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) nu este deloc un personaj care nu a cunoscut lumina reflectoarelor, mai ales in mediul de afaceri.

Departe de terenul de fotbal, unde a activat vreme de circa 20 de ani pentru echipe precum Sportul Studentesc, Progresul Bucuresti sau Dunarea Giurgiu, Iorgulescu a ramas pe de-o parte devotat sportului, dar a cochetat si cu business-uri in domeniul HoReCa.
Dupa retragerea din fotbal, noul sef de la LPF a indeplinit functiile de antrenor secund al echipei nationale, precum si de presedinte al clubului FC National. Aici si-a inceput practic incursiunea in mediul de afaceri, fiind unul dintre putinii oameni de fotbal care au reusit sa scoata bani din acest sport.
Potrivit unor topuri, Gino Iorgulescu are o avere estimata intre 3-7 milioane de euro, iar cea cea mai mare parte a castigurilor a venit atat din fotbal, dar si din restaurante, firme de constructii sau afaceri in domeniul imobiliar.
Functia de presedinte al clubului de fotbal FC National i-a deschis apetitul pentru business si astfel cativa ani mai tarziu, impreuna cu Cosmin Olaroiu si Valentin Salagean, au deschis mai multe localuri “Il Calcio” in Capitala.
In prezent, cei trei asociati detin in Bucuresti 11 localuri "Il Calcio" - opt Trattoria, doua restaurante, si o cafenea, un business care la nivelul anului trecut le-a adus celor doi venituri nete de 5,5 milioane de euro (24,5 milioane de lei), in crestere cu peste 40% fata de anul precedent, conform raportarilor de la Ministerul de Finante.
Compania a fost si “pe plus” in 2012, inregistrand un profit de peste 1 milion de lei si a ajuns sa numere aproximativ 400 de angajati.
Gino Iorgulescu, Cosmin Olaroiu si Valentin Salagean si-au manifestat inca de anul trecut intentia de a extinde lantul de restaurante “Il Calcio” pana in Londra. Aici, Gino impreuna cu asociatii sai au deschis doua localuri pe doua din cele mai populate artere din Centrul Vechi al capitalei Angliei.

Un om controversat

Documente date publicitatii de ziarele de scandal au scos la iveala ca fostul presedinte al clubului FC National si actualul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal si-ar fi marit considerabil averea si din vanzarea unor terenuri catre LPF de patru ori mai scumpe fata de pretul pietei.
In documente se preciza ca suma incasata era de aproximativ 350.000 de euro. In plus, aceste terenuri au fost cumparate de LPF si date in folosinta pe termen nelimitat firmei SC „Bodu SRL“, aflata in proprietatea lui Bogdan Dragomir, fiul presedintelui LPF.

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el invingandu-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.
Dumitru Dragomir era presedintele LPF din 1996, fiind reales in aceasta functie in octombrie 2000, cand l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, in noiembrie 2005 si in noiembrie 2009.
La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obtinut cinci voturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri