Vanzarile producatorului farmaceutic Antibiotice Iasi au crescut usor, cu 1,15%, la noua luni, fata de perioada similara a anului trecut, la 217 milioane lei (49 milioane euro), datorita majorarii exporturilor, in timp ce profitul a scazut cu 37,4%, la 16,7 milioane lei (3,8 milioane euro).

In intervalul ianuarie - septembrie 2012 compania a avut vanzari de 214,5 milioane lei si un profit net de 26,7 milioane lei, relateaza Mediafax.
"Obiectivul principal al Antibiotice in primele noua luni ale anului 2013 a fost continuarea asigurarii echilibrului economico-financiar al societatii prin adoptarea celor mai bune masuri in vederea realizarii programului de vanzari, reducerii costurilor, fara a afecta calitatea produselor, optimizarea programelor lunare de productie precum si gestionarea riguroasa a incasarilor si platilor. (...) Compania va pastra ritmul de crestere fata de cifrele planificate, adica va realiza tinta de profit de 34,6 milioane lei pentru acest an", se arata intr-un comunicat al producatorului.
La nivelul perioadei analizate, vanzarile pe piata locala au scazut cu 6,85%, la 156,6 milioane lei, in timp ce livrarile la export au crescut cu 30,2%, la 60,4 milioane lei.
"Cresterea expunerii internationale a companiei, prin dezvoltarea de parteneriate durabile pe pietele externe, a reprezentat una din directiile prioritare de dezvoltare in strategia de dezvoltare a companiei pe termen lung si mediu. Actiunile intreprinse in acest sens au vizat doua obiective prioritare: consolidarea pozitiei companiei pe piata intemationala a substantei active Nistatina si extinderea prezentei pe piata produselor finite, prin cresterea numarului produselor inregistrate si comercializate, cu concentrare pe pietele reglementate din America de Nord si Europa, dar si pe cele din zona CSI, Orientul Mijlociu si Africa de Nord", se mai arata in raportul Antibiotice.
Astfel, exporturile de produse finite au cunoscut o crestere de 150% in primele noua luni din acest an.
Compania livreaza produse farmaceutice finite si substanta activa in 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri.
Segmentul farmacii detine o pondere de 60% in vanzarile realizate de companie (131,7 milioane lei), evolutie constanta fata de 2012. Pe segmentul spitale, compania a avut o crestere cu 9%, la 89,2 milioane lei.
"Clasele terapeutice care au inregistrat cresteri valorice semnificative la vanzarea in piata sunt: antiinfectioase de uz sistemic (+6,1 milioane lei), sistem cardiovascular (+3,4 milioane lei), antineoplazice (+683.000 lei), generate atat de aportul de produse noi, cat si de evolutia pozitiva a produselor de top ale companiei", se mai arata in raportul Antibiotice.
Antibiotice ocupa locul patru pe piata medicamentelor generice si locul 11 per total piata farmaceutica cu o cota de 2,5%.
Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar SIF Oltenia are 10,32%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri