Companiile din Germania listate la bursa vor fi obligate ca din 2016 sa numeasca femei in cel putin 30% din posturile din consiliile de supraveghere, dupa ce principalele doua partide germane s-au inteles asupra cotei si a adoptarii unei legi in acest sens, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Cele mai mari doua partide din Germania, blocul conservator al cancelarului Angela Merkel si social democratii, au convenit asupra adoptarii cotei in cadrul discutiilor pentru formarea unei coalitii ample care sa sustina guvernul, a declarat Manuela Schwesig, principalul negociator al Partidului Social Democrat in grupul de lucru pentru familii, femei si oportunitati egale.

"Femeile castiga inca mai putin decat barbatii si descopera in continuare ca abia au oportunitati de a ocupa pozitii de conducere, chiar daca sunt bine calificate. Din aceasta cauza am convenit asupra unor legi pentru plata egala pentru munca egala si pentru promovarea femeilor in posturi de conducere", a spus Schwesig intr-un interviu acordat postului ARD.

Schwesig ocupa functia de ministru al Muncii in landul Mecklenburg-Pomerania Inferioara. Spre deosebire de Statele Unite, companiile din Germania au o structura cu doua trepte, cu un consiliu de administratie format in jurul directorului general, insotit de un consiliu de supraveghere similar consiliului director al companiilor americane.

Legislatia pregatita de politicienii germani nu va afecta intr-o prima faza consiliile de administratie. Reguli pentru acestea si pentru managementul inferior din companii vor fi stabilite in viitor, a afirmat Schwesig.
Grupul de lucru pentru femei si oportunitati egale a convenit si introducerea unor ajutoare suplimentare din partea statului pentru parintii care aleg sa lucreze part-time dupa nasterea unui copil sau pentru a-si ingriji rude.

Uniunea Crestin Democrata a cancelarului Merkel negociaza cu social democratii formarea guvernului, dupa ce a castigat alegerile din septembrie fara sa obtina insa suficiente mandate in Palament pentru a forma executivul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri