CDD Relocation, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a relocarilor, a inregistrat o cifra de afaceri de 580.000 de euro, in primele 9 luni ale acestui an, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului 2012.

Profitul reprezinta circa 10-15% din afacerile companiei.

„Rezultatele inregistrate in primele 9 luni sunt peste asteptarile noastre initiale in care estimasem o cifra de afaceri de 600.000 de euro pentru intregul an 2013. Aceasta crestere s-a datorat atat dezvoltarii pe segmentul de relocari internationale (peste 20% din totalul incasarilor), dar si dorintei companiilor romanesti de a se muta in spatii cat mai profitabile pentru business-ul lor: firmele care in ultimii ani si-au redus personalul si anvergura afacerilor cauta spatii mai mici pentru a-si eficientiza costurile”, a declarat Dana Dascalu, director general al CDD Relocation.

CDD Relocation detine o cota de piata de peste 10% din totalul pietei locale a relocarilor care ajunge la circa 6 milioane de euro anual.

Desi multe companii au decis reducerea costurilor cu spatiul, mai sunt in continuare si firme in expansiune, dispuse sa plateasca pentru o locatie premium.

„Una dintre problemele cu care s-a confruntat piata de mutari in acest an a fost numarul redus al cladirilor de birouri date in folosinta. Aceasta problema se va indrepta insa in 2014 cand numeroase cladiri de birouri, acum in lucru, vor fi disponibile”, a mai adaugat directorul general al CDD Relocation.

Compania a avut anul acesta sute de mutari, cele mai importante contracte fiind cu Unicredit Consumer Financing, Mercedes Romania, Search Corporation, Orange Romania, ACMS, Ambasada Canadei si Astra Asigurari. Acestor contacte punctuale se adauga cele generale cu Unicredit, OMV Petrom, BCR, ENEL si Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Daca pentru companiile locale mutarea cu o firma specializata a devenit o obisnuinta, pe segmentul persoanelor fizice lucrurile sunt inca in faza incipienta, mult sub tarile occidentale sau Statele Unite ale Americii.

„Mutarile de persoane fizice reprezinta doar 5% din totalul relocarilor facute de noi in acest an, majoritatea fiind expati cu venituri mult peste medie sau romani care au locuit in strainatate si au alta cultura”, a mai afirmat oficialul CDD Relocation.

Potrivit acesteia, 80% din populatia New York-ului se muta cel putin o data pe an, piata relocarilor din SUA ridicandu-se la 70 de miliarde de dolari anual.

CDD Relocation s-a infiintat in anul 2006, iar pe parcursul activitatii sale a lucrat pentru clienti precum Petrom, Grupul Unicredit (Bank, Leasing, Consumer Financing, Security), Grupul BCR (Banca, Leasing, Banca pentru Locuinte, Asigurari), Piraeus Bank, Piraeus Leasing, Vodafone, Orange, Grupul Realitatea, Pfizer, Search Corporation, Enel, Biblioteca Nationala.

Printre cele mai importante proiecte ale companiei au fost relocarea Petrom City, relocarea Piraues Bank in Piata Victoriei sau relocarea Unicredit Bank in Bulevardul Expozitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri