Societatea Electrica Oltenia S.A. avea la sfarsitul anului 2005 pe rolul instantelor de judecata 14 litigii, cu o valoare mai mare de 100.000 lei, potrivit raportului anual pe 2005 al Electrica Oltenia.
Din aceste litigii, zece sunt reprezentate de dosare in care compania are calitate de reclamant, obiectul acestora constand in pretentii referitoare la contravaloarea energiei electrice si penalitati facturate si neincasate de la mari consumatori, informeaza Rompres.

Potrivit raportului anual, cinci din cele zece dosare au in calitate de parat pe SN CFR SA in baza neachitarii facturilor emise de Electrica Oltenia, datoria ridicandu-se la suma de 6,869 milioane lei. in cazul celorlalte cinci dosare, obiectul acestora este reprezentat tot de pretentii privind contravaloarea energiei electrice si a penalitatilor facturate si neincasate de sucursalele Alexandria, Craiova si Pitesti.

Astfel, sucursala Alexandria are trei dosare pe rolul instantelor de judecata, unul cu SNIF, in valoare de 3,338 milioane lei, unul cu Edilul Alexandria, in valoare de 2,094 milioane lei si unul cu Zeukma Zimnicea cu o valoare de 314.000 lei.

Totodata, sucursala Craiova are un dosar in care parat este Grimex Oltenia, cu o valoare de 809.000 lei, iar la sucursala Pitesti exista un dosar in contradictoriu cu debitorul Aro Campulung, impotriva caruia s-a deschis procedura prevazuta de legea falimentului (64/1995), debitul acestuia fiind in valoare de 187.000 lei.

Pe de alta parte, exista pe rolul instantelor de judecata doua dosare in care compania Electrica Muntenia are calitate de parat, reclamant fiind, in primul dosar, Zaharul Calafat, care solicita despagubiri de 23,138 milioane lei pentru intreruperi in furnizarea energiei electrice. in cel de-al doilea dosar reclamant este Valnefer Ramnicu Valcea, care solicita sa fie despagubit cu suma de 150.000 lei cu titlu de daune pentru un depozit distrus de un incendiu generat de un scurt circuit.

in ceea ce priveste ultimele doua dosare, acestea au ca obiect rejudecarea actului de sesizare al procurorului financiar privind neplata de catre sucursala Slatina a contravalorii taxei de dezvoltare si a majorarilor aferente. Valoarea celor doua dosare este de 12,188 milioane lei, respectiv 622.000 lei. in prezent, taxele au fost achitate, iar Electrica Oltenia a solicitat redeschiderea dosarului pentru recuperarea acestora.

Compania de distributie Electrica Oltenia isi desfasoara activitatea in sudul Romaniei, deservind sapte judete - Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea. Numarul consumatorilor deserviti de societate s-a ridicat in 2005 la 1.366.147, din care 16 consumatori eligibili proprii, iar restul clienti captivi.

Societatea are o retea de 50.3213 kilometri, care deserveste o suprafata de 41.828 kilometri patrati. La sfarsitul anului 2005, activele totale erau de 2,078 miliarde lei, numarul angajatilor fiind de 2.969 persoane.

CEZ este actionarul majoritar al Electrica Oltenia, cu un procent de 51 la suta, fiind unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale, cat si al numarului de clienti deserviti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri