Wall-Street.ro a premiat in oglinda doua generatii de business, cea experimentata si cea noua. Aflati castigatorii la categoria "Tranzactia Anului".

Gala wall-street.ro a fost organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Euro Insol, EY si Alpha Bank.

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Kinecto – Aegis Media. La aceasta categorie a mai fost nominalizat Avocatnet – 3TS.

Reteaua globala de media si comunicare digitala Aegis Media a achizitionat Kinecto, una dintre cele mai mari agentii de digital din Romania, parte din grupul de comunicare Tempo Creative Group, in prima parte a acestui an.

Compania a avut afaceri de peste 4 mil. lei in 2011.

Kinecto a fost fondata in 2002 de catre Radu Ionescu si Martin Stobbs, compania fiind printre primele agentii digitale de pe piata locala. Initial, agentia s-a concentrat pe activitati de email marketing. Din 2008, Kinecto a devenit parte din Tempo Creative Group, dupa ce Dragos Grigoriu a devenit proprietarul a 50% din actiuni in urma exitului lui Stobbs.

“Cand am inceput, in 2002, estimam un exit, in varianta pesimista, in trei ani. Am inceput primele discutii dupa cinci ani, dar exitul s-a intamplat dupa 11. Lucrurile nu se intampla mereu cum le estimezi initial. Nu stiam atunci ce inseamna un exit, mi-am dorit sa am o companie care sa fie cunoscuta in piata, dar nu sa ies la pensie din ea”, a declarat anterior Radu Ionescu (foto), fondatorul si directorul general al Kinecto.

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Avangate – Francisco Partners, care a concurat cu Bricostore-Kingfisher si Raiffeisen Bank - Citibank Romania.

Carmen Sebe, COO Avangate, a ridicat premiul inmanat de avocatul Gabriel Zbarcea (foto principal).

Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu (foto jos) si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axate pe tehnologie.

Pornind de la investitia romaneasca initiala, Avangate a cunoscut o crestere rapida, atragand peste 3.000 de producatori de software si servicii cloud din peste 100 de tari. In ultimii cinci ani, compania si-a extins prezenta in Statele Unite si Asia.

Avangate a fost infiintata in 2005, ca divizie a Gecad ePayment (actuala PayU) si furnizeaza companiilor de software solutii si servicii pentru a-si comercializa produsele online, precum si pentru a-si administra reteaua de distributie. Fondatorul companiei este omul de afaceri roman Radu Georgescu.

In 2011, Avangate a primit o investitie de circa 4 mil. de euro de la fondul de investitii 3TS Capital Partners. In urma tranzactiei, acestia din urma au cumparat un pachet minoritar de actiuni. San Francisco Partners au achizitionat integral atat participatia 3TS, cat si pe cea a lui Radu Georgescu.

Aflati si cine sunt ceilalti castigatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri