Ionut Dumitru (33 ani) a castigat premiul pentru “Cel mai bun comunicator din economie” acordat noii generatii de manageri din business-ul romanesc.

Intrebat cum va arata economia in 2014, Dumitru a precizat ca se asteapta ca agricultura sa fie in continuare motorul de crestere al acesteia si in anul urmator.

"Anul 2014 va depinde intr-o mare masura de ce se va intampla cu agricultura si ce suprize ne va rezerva aceasta. Avem mult de munca in economie. Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece – agricultura ne poate ajuta, dar ne poate trage si in jos. Trebuie sa nu uitam de fondurile structurale", spune economistul-sef al Raiffensen Bank.

Tanarul manager este din anul 2005 economistul-sef al Raiffeisen Bank si din anul 2010 a fost numit presedinte al Consiliului Fiscal.

Dumitru este absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori - specializarea Banci si Burse de Valori.

Anterior functiei detinute in cadrul Reiffeisen Bank, Ionut Dumitru si-a continuat activitatea in sfera educationala, unde a activat ca si lector in cadrul aceleiasi institutii de invatamant pe care a absolvit-o.
Economistul-sef al Raiffeisen Bank detine din anul 2007 titlul de “Doctor in Economie” – cu lucrarea de diploma cu tema “Politica monetara a BNR si procesul dezinflationist din perspectiva integrarii europene”.

La categoria “Cel mai bun comunicator din economie”, premiul acordat generatiei experimentate a mers la Adrian Vasilescu (77 ani), consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat ca in acest moment s-a incheiat primul ciclu al crizei si ca ne pregatim sa intram intr-o a doua etapa a acesteia.

"Sper ca daca agricultura ne va ajuta, anul 2014 va fi mai bun. Criza a intrat in etapa de tranzitie, in acest moment s-a terminat un ciclu al acesteia, il asteptam pe urmatorul pentru a vedea ce urmeaza”, a spus Vasilescu la decernarea premiului de "Cel mai bun comunicator din economie".

Adrian Vasilescu a absolvit studii economice, iar dupa finalizare acestora si-a continuat specializarea obtinand atestate profesionale in economie, drept si jurnalism.

In anii ’60 Vasilescu si-a facut debutul in presa, unde a activat timp de 40 de ani pentru mai multe cotidiene, posturi de radio si televiziune.

Din anul 1996, Vasilescu a devenit profesor in cadrul ASE si al Scolii Superioare de Jurnalism, pentru ca in acelasi an sa devina coordonator pentru strategia de comunicare a BNR.

Din anul 2000, Adrian Vasilescu a devenit consilier al premierului Mugur Isarescu.

Partenerii Galei wall-street.ro – “Premiantii generatiei tale” au fost EY Romania, Alpha Bank si Euro Insol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri