Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA a investit in 2005 peste 91 milioane lei pentru extinderea, electrificarea si modernizarea retelelor electrice, fondurile alocate reprezentand 96,7 % din previziuni, potrivit raportului anual al Electrica Oltenia pe 2005.
Lucrarile de investitii finantate din surse proprii s-au cifrat la 79,5 milioane lei, iar lucrarile de extinderi si electrificari finantate conform HG 702/2003 au atins 11,495 milioane lei.

Potrivit raportului, au fost realizate electrificari si extinderi ale retelelor electrice de joasa tensiune in lungime de 175 km, acestea deservind 3.950 gospodarii, modernizari ale retelelor electrice de joasa tensiune si ale bransamentelor in lungime de 820 km precum si a 20.880 bransamente, informeaza Rompres.

De asemenea, investitiile s-au orientat pentru imbunatatirea nivelului de tensiune in retele electrice de joasa tensiune prin montarea unui numar de 212 posturi de transformatoare noi, pentru modernizarea retelelor de medie tensiune pentru circa 100 km de retea si pentru montarea unui numar de 78 de reanclansatoare telecomandate. Valoarea totala a fondurilor alocate pentru retelele de distributie a fost de 66,9 milioane lei.

In anul 2005 s-au contractat un numar de 430 de lucrari in valoare total de 83,49 milioane lei si s-a pus in functiune lucrari in valoare totala de 67,2 milioane lei, informeaza Rompres.

Volumul investitiilor planificate de Electrica Oltenia pentru 2006 se ridica la 183 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decat in 2005. Potrivit raportului principale obiective in domniul investitiilor in 2006 vor urmari imbunatatirea starii tehnice a instalatiilor de distributie a energiei electrice, functionare economica a acestor instalatii, alimentarea cu energie electrica a noilor consumatori si lucrari in instalatiile electrice pentru protectia mediului.

Electrica Oltenia isi desfasoara activitatea in sudul Romaniei, deservind sapte judete - Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea si 1.366.147 consumatori, la finele anului trecut, carora le-a furnizat 4.145 GWh.

Societatea are o retea de 50.3213 km, care deserveste o suprafata de 41.828 kmp. Actionarul majoritar al societatii de distributie este grupul CEZ din Cehia - unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri