In domeniul constructiilor ce se adreseaza exclusiv segmentului rezidential, asa cum este si cazul Coilprofil, unul dintre cei mai importanti producatori de tigla metalica de pe plan local, renovarile vor fi principalul segment de crestere in anul urmator.

„Piata constructiilor in 2014 nu va fi foarte diferita de 2013, renovarile se vor mentine in trend si vor constitui locomotiva. Exista posibilitatea unei cresteri nesemnificative dar nu poate fi exclusa si o usoara scadere. Piata constructiilor este imprevizibila de la un sezon la altul”, a declarat pentru wall-street.ro - Liviu Mistodinis (foto), directorul general Coilprofil Romania.

In ciuda faptului ca reprezentantul companiei sustine ca nu exista semnale clare de revenire, Mistodinis a subliniat ca in acest moment exista o atitudine optimista in piata.

„Momentan suntem pe o linie de plutire, exista o atitudine optimista, dar din pacate nu avem certitudini sau planuri la nivel macroeconomic care sa ne indice o imbunatatire in domeniul constructiilor. In acest domeniu exista schimbari destul de bruste de situatii si nu putem anula orice posibilitate de a fi un an dificil dar nici nu avem motive evidente de a fi atat de pesimisti. Exista studii externe de piata care indica chiar cresteri spectaculoase ale pietei de constructii din Romania, deci vom incepe anul optimisti”, a precizat seful Coilprofil.

Reprezentantul companiei a mai precizat ca un sector interesant de urmarit pentru Coilprofil ar putea fi cel al agriculturii, in conditiile in care se vor materializa proiecte cu fonduri europene.

In ceea ce priveste evolutia business-ului in 2014, Mistodinis spune ca finalizarea investitiilor in curs, se vor materializa si prin lansarea unei noi game de produse ceea ce ar putea conduce la o crestere a businessului in 2014.

„Pentru aceasta crestere vom mari echipa de vanzari si logistica, vom pune accent pe dezvoltarea profesionala si individuala a intregii echipe. Provocarile in anul ce urmeaza sunt multiple: o piata in care competitia creste in fiecare an, apar produse noi, comportamentul clientului se schimba, iar climatul economic si politic este imprevizibil.

Coilprofil, unul dintre cei mai importanti producatori de tigla si sisteme metalice din Romania, parte a grupului belgian cu acelasi nume, tinteste pentru acest an o crestere a business-ului cuprinsa intre 12-15%.
In ciuda faptului ca piata de acoperisuri si sisteme metalice nu traverseaza cea mai buna perioada, reprezentantii companiei belgiene estimeaza o valoare a business-ului ce ar putea depasi pragul de 10 milioane de euro.

Pe piata producatorilor de invelitori metalice Coilprofil mai concureaza cu Bilka Steel, Lindab, Ruukki sau Megaprofil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri