Pentru ca abordarea clasica in training nu mai functioneaza in 2013, trainingul integrat transformational a fost solutia pentru acele companii care nu mai doreau jumatati de masura, ci o abordare bazata pe metodologii si mecanisme de consultanta, a declarat pentru wall-street.ro Petre Nicolae, managing partner in cadrul companiei de training si consultanta CBC Romania.

"Anul 2013 a fost pentru CBC Romania peste asteptarile noastre. Programele de training integrat trasformational deja initiate in anii anteriori au continuat si au fost completate cu module suplimentare de evaluare, training si coaching. Pe langa clientii din anii anteriori, care aveau deja in desfasurare programe integrate, au fost incheiate contracte cu clienti noi, companii sistem si antreprenoriale, care au constientizat necesitatea unei abordari integrate. Pentru ca abordarea clasica in training nu mai functioneaza in 2013, trainingul integrat transformational a fost solutia pentru aceste companii care nu mai doreau jumatati de masura, ci o abordare bazata pe metodologii si mecanisme de consultanta", a spus Nicolae.

Potrivit acestuia, in prima perioada a anului 2013 a crescut semnificativ tendinta companiilor de a angrena managerii de top si linie in programe transformationale, atat pe plan individual cat si de echipa.

"Astfel, au crescut solicitarile antreprenorilor de a participa individual la programele de cursuri open dedicate managerilor generali si de a demara programe integrate cu echipele de top si middle management. Antreprenorii, proprietarii de companii investesc, astfel, in primul rand in ei, dar si in echipele de management, pentru a putea realiza si implementa impreuna o strategie de dezvoltare si consolidare a business-ului", a explicat seful CBC Romania.

Domeniile de top in training

Domeniile care au apelat cel mai mult la programe de training au fost Pharma, IT&C, Industriale, potrivit CBC Romania.

"O crestere semnificativa a cererii de programe de training au inregistrat companiile din servicii precum casele de avocatura si companiile de consultanta financiara. Si nu ne referim la programe specifice, ci au accesat programe de management", a explicat Nicolae.

Conform acestuia, companiile din domeniul industrial au investit mai mult decat pana acum in angajati, evidentiindu-se astfel dorinta de a trece de la echipele de ingineri la echipe de manageri profesionisti si de a-si construi si implementa sisteme profesionale de management.

Bugetele, pe plus

Bugetele alocate au crescut cu aproximativ 20%. Astfel, companiile care au avut in anii anteriori programe de training realizate si implementate intr-un mod profesional, au vazut nu doar necesitatea ci si rezultatele acestora si au continuat sa investeasca in angajati, trecand de la liniile de management si catre cele de executie.

Diferentele exista in functie de nivelul pe care angajatul se afla in companie. Astfel, pentru pozitii de executie suma alocata a fost in medie de 1.200-1.500 de euro, pentru cei din middle management - 1.500-2.500 de euro, iar pentru top management sumele au variat intre 2.500 - 4.000 de euro.

CBC Romania, condusa de Petre Nicolae, este o companie specializata in training, assessment center, consultanta in management strategic, coaching - mentoring, eecrutare si head-hunting.

Pe piata locala de training mai activeaza Ascendis, Achieve Global, Hart Consulting, Accelera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri