Wizz Air, cea mai mare companie aeriana din Europa Centrala si de Est, a anuntat, marti, ca isi extinde activitatea in Romania prin lansarea a opt noi curse regulate, operationale incepand din ianuarie 2007, de pe trei aeroporturi nationale.
Compania va opera de pe aeroporturile Bucuresti Baneasa, Arad si Targu Mures, oferind zboruri directe catre Barcelona, Roma, Milano, Londra, Dortmund si Budapesta. Aceste noi zboruri se adauga cursei Targu Mures - Budapesta, care va fi lansata in acest an, pe 14 iulie, informeaza Rompres.

Wizz Air si-a propus sa transporte anul viitor in Romania o jumatate de milion de pasageri, tintind o cota de piata de 50% in segmentul zborurilor low-cost, a declarat directorul general (CEO) al companiei, Jozsef Varadi.

Acesta a precizat ca pana in vara lui 2007 doua aeronave noi Airbus A320 cu 180 locuri fiecare vor fi dedicate Romaniei, in conditiile in care un aparat de acest tip operat de Wizz Air poate transporta in medie 350.000 pasageri/an, comparativ cu media pentru aparatele TAROM de 80.000 de pasageri/an.

Wizz Air este liderul operatorilor aerieni low-cost din regiune, operand de pe 15 aeroporturi din sapte tari 69 de rute catre 40 de destinatii. in primii doi ani de activitate, compania a transportat 3,7 milioane de pasageri si are o cifra de afaceri de 200 milioane de euro.

Operatorul aerian este numarul unu in segmentul low-cost in Polonia, cu o cota de piata de 36%, in Ungaria - 27% si in Bulgaria - 54%. Potrivit directorului general Jozsef Varadi, Wizz Air nu a intrat pana acum pe piata romaneasca din cauza regimului specific de reglementare.

Pentru a marca expansiunea sa in Romania, compania ofera al inceput 10.000 de bilete la pretul de 0 (zero) RON, trebuind achitate doar taxele care nu pot depasi 87 RON, aceasta promotie fiind o premiera pe piata locala de profil. Astfel, un bilet Bucuresti - Roma va costa la Wizz Air 87 RON, la Blue Air - 264 RON, iar la TAROM - 276 RON, conform datelor furnizate de reprezentantii Wizz Air, in timp ce un bilet Bucuresti - Barcelona ajunge la 126 RON la Wizz Air, 372 RON la Blue Air si 376 RON la TAROM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri