Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, cere explicatii directorilor CFR SA si CFR Calatori dupa situatia de marti, cand zeci de pasageri au asteptat mai multe ore in frig din cauza unor defectiuni ale garniturilor de tren, acuzand conducerile companiilor feroviare de management defectuos.

Ministrul Transporturilor apreciaza ca situatia de marti este o consecinta a managementului defectuos si a lipsei de preocupare atat a consiliilor de administratie, cat si a directorilor celor doua societati de cale ferata, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax.
"Nu este posibil ca timp de patru ore calatorii sa inghete intr-un tren, in timp ce oamenii cu functii inalte din aceste societati stau bine mersi la caldura. Modul in care conducerile celor doua companii au tratat aceasta situatie ne arata de fapt calitatea slaba a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat ca sunt mai degraba interesati de salariile consistente decat de calatori. Aceasta atitudine explica, de altfel, si rezultatele nesatisfacatoare ale CFR SA si CFR Calator", a declarat Manescu, in comunicat.
Potrivit ministerului Transporturilor, managerii nu au luat masurile necesare in acest caz, incalcand prevederile legale, iar consiliile de administratie, conform legii, nu au intervenit in supravegherea activitatii managerilor pentru a asigura un transport civilizat calatorilor.
In consecinta, consiliile de administratie trebuie sa ia masuri atat impotriva conducerilor acestor companii, cat si a persoanelor responsabile implicate in acest caz.
De asemenea, conform prevederilor legale, membrii consiliilor de administratie raspund in solidar cu directorii pe care i-au numit in functii pentru prejudiciile cauzate de acestia, se arata in comunicat.
In aceasta dimineata, trenul Regio 2080 pe ruta Petrosani-Craiova s-a oprit in camp, intre Lunca Budieni si Copacioasa, din cauza unei defectiuni a locomotivei, iar calatorii care se aflau in tren au fost nevoiti sa stea in frig mai bine de patru ore, in intervalul 6:50-11:00, cand echipele de interventie au gasit o solutie pentru preluarea acestora.
In urma acestei defectiuni, trei trenuri au inregistrat intarzieri de 382 de minute.
Tot marti dimineata, la 9:30, pe ruta Faurei-Galati, trenul Regio 7373 a avut o defectiune la rama electrica, fiind nevoie de o locomotiva de ajutor. Calatorii aflati in acest tren au fost nevoti sa astepte timp de doua ore pentru a-si putea continua drumul, precizeaza Transporturile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri