O firma din industria lemnului si mobilei ar putea deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeana Jucu, afirma consilierul judetean PSD Remus Lapusan, surse din mediul economic clujean spunand ca ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie, transmite agentia Mediafax.
"Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea", a spus Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.
Surse din mediul economic clujean au declarat, joi, ca ar fi vorba despre producatorul suedez de mobila IKEA.
In Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, functioneaza fabricile Bosch si DeLonghi.
Grupul suedez IKEA a fost fondat in 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad si a familiei sale este evaluata la 3,3 miliarde de dolari in cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii.
Reteaua IKEA numara 330 de magazine la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri