Gigantul suedez IKEA nu intentioneaza sa deschida o unitate de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate, au raspuns reprezentantii companiei solicitarii wall-street.ro.

“Compania IKEA Group nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate. Mentionam ca IKEA Group nu detine in prezent nici o unitate de productie in Romania”, au declarat reprezentantii companiei.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie.

"Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea", a spus Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

Surse din mediul economic clujean au declarat ca ar fi vorba despre producatorul suedez de mobila IKEA.

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut.

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 5% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri