Afacerile producatorului de mobila Cotta International Arad au crescut anul trecut cu 17,5%, la 47 milioane euro, iar productia pe anul in curs a fost deja contractata, 95% urmand sa fie exportata, scrie Mediafax.

Presedintele Cotta International Arad, Gheorghe Cosma, a declarat ca intreaga productie de mobila pe 2014 a fost contractata in avans de clientii vechi ai companiei.

Potrivit sursei citate, 95% din productia de mobila a anului trecut a mers la export, procent care se va mentine in 2014, anul trecut fiind livrate clientilor 7.750 de camioane de mobila.

Compania a avut cele mai mari exporturi in Italia, respectiv 14 milioane euro, urmatoarele tari ca volum al exporturilor fiind Austria, Elvetia, si Germania. Cifra de afaceri a companiei a fost, in 2013, de 47 de milioane de euro, fata de 40 de milioane in 2012.

"Cred ca intreaga piata va creste sensibil in 2014, Romania mentinandu-se ca un producator important de mobila. Dupa estimarile noastre, Cotta isi va creste cifra de afaceri in acest an cu cel putin trei procente, urmand sa ajunga undeva la 49 milioane de euro, pentru ca avem cativa clienti noi fata de anii anteriori", a declarat Cosma.

Referitor la profitul companiei in 2013, Cosma a declarat ca nu a fost calculat pentru ca nu a avut loc inchiderea anului, insa estimeaza ca va fi mai mare cu cateva procente fata de profitul de peste 1,5 milioane euro din 2012.

Cotta International a fost infiintata in Arad in anul 2000 si are 670 de salariati. Firma detine hale de productie de mobila care insumeaza 75.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri