Temperaturile ridicate din ultima vreme aproape ca au dublat consumul de apa, sucuri si bere
Temperaturile ridicate din ultima vreme i-au innebunit pe consumatori. In schimb, producatorii si comerciantii de bauturi racoritoare si cei care activeaza pe piata frigului se pot gindi deja la profituri frumusele. Marii retaileri sustin ca, in ultimele zile, vinzarile la aceste produse au crescut de citeva ori.

Coada la ventilatoare

La Carrefour, spre exemplu, in ultimele zile vinzarile de ventilatoare au crescut de aproximativ 25 de ori fata de o perioada cu temperaturi mai reduse. De asemenea, de sase ori mai multi romani si-au achizitionat un aparat de aer conditionat. Producatorii din industria frigului se declara deja multumiti, estimind ca pe piata se va semnala anul acesta un salt de citeva zeci de procente.

Comparativ cu anul trecut, cresterea vinzarilor este de 40-50%, ne-a declarat Silviu Craciun, directorul de la AlexClima. Potrivit acestuia, dinamica semnalata se datoreaza atit nivelului de trai al romanilor, cit si preturilor relativ mici sau temperaturilor mari. Anul trecut, in Romania s-au vindut in jur de 12.000 de aparate de aer conditionat, aproximativ cam cit s-au vindut cu un an in urma.

Am baut cu 50% mai multa apa

Vara aceasta se pare ca va fi mai profitabila si pentru producatorii de apa minerala. Dupa ce anul trecut si in prima parte a acestui an timpul ploios le-a redus considerabil din venituri, acum acestia mizeaza pe faptul ca mercurul din termometre le va aduce un plus de vinzari de 20-25%. Retailerii au raportat deja, in aceste zile, cresteri de pina la 50% fata de o perioada mai racoroasa. Ne asteptam acum, cind este cald, la o explozie a consumu-lui de apa minerala care sa compenseze scaderea considerabila de pina acum. Pentru iunie, estimam ca vom vinde cu 20-25% mai mult, ne-a declarat Mihail Ianas, presedintele APEMIN.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5942&art=14568&cHash=c5f456c1e1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri