AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii din Romania, si-a bugetat in acest an investitii ce depasesc 0,5 milioane de euro in modernizarea si retehnologizarea facilitatilor de productie la nivel local.

Compania patronata de catre omul de afaceri Marcel Barbut isi continua procesul de industrializare si, alaturi de fabrica de vata bazaltica – proiect care a obtinut deja finantarea de peste 7 milioane de euro de la stat si a carei valoare estimata se ridica la circa 20 de milioane de euro va mai investi 580.000 de euro pe platforma de la Ploiesti.

„O parte din investitie, de 420.000 de euro, va fi directionata catre fabrica de vopsele si tencuieli decorative, intr-o linie total automatizata de lacuri colorate si emailuri ecologice pe baza de apa, care va intra in functiune din luna martie. Restul de 160.000 de euro se vor regasi intr-o imbunatatire a fabriciii de polistiren de pe aceeasi platforma, ce va aduce cresterea cu 50% a capacitatii de productie, prin includerea linei achizitionate de la Zentyss intr-un sistem integrat de productie si prin instalarea unei masini de ambalat automata”, a declarat antreprenorul roman Marcel Barbut.

Totodata, AdePlast ia in calcul inlocuirea partiala a parcului auto, formata din camioane de mare tonaj si cimentruck-uri, compania asteptand o aprobare a unui leasing in valoare de 2,5 milioane de euro.

AdePlast a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 253 milioane de lei (cca. 57 mil. euro), in crestere cu 37,36 % fata de anul trecut.

In 2013 avut loc cea mai mare dezvoltare industriala din istoria companiei, pe baza unui program investitional de peste 22 de milioane de euro, in urma caruia a adaugat in portofoliul sau industrial patru noi fabrici. La Roman au fost inaugurate anul trecut o fabrica de mortare uscate si o fabrica de polistiren, in timp ce la Oradea si Ploiesti au fost inaugurate o fabrica de polistiren, respectiv una de lacuri si vopsele.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri