Compania daneza FirstFarms va cultiva 1.600 hectare de teren agricol pe care le detine in vestul Romaniei si vrea sa extinda semnificativ operatiunile din zona.

Pana acum, terenurile din vestul Romaniei au fost inchiriate catre terti, noteaza FirstFarms intr-un comunicat.
Compania precizeaza ca extinderea operatiunilor va imbunatati rata de utilizare a resurselor existente ale companiei, insa potentialele venituri suplimentare astfel generate depind de preturile din sectorul agricol si de randamentele recoltelor, relateaza Mediafax.
FirstFarms mai detine in Romania o ferma cu aproximativ 4.300 hectare de teren arabil in estul Romaniei.
Compania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut in Romania venituri de 31,4 milioane coroane daneze (4,2 milioane euro), in urcare cu 60% fata de aceeasi perioada din 2012, datorita randamentelor mai ridicate.
Totodata, FirstFarms a avut un profit inainte de taxe de 12,7 milioane coroane (1,7 milioane euro), fata de un rezultat negativ de 1,6 milioane coroane in primele noua luni din 2012.
Grupul danez detine in Romania peste 7.500 de hectare de teren, insa nu exploateaza inca intreaga suprafata, si intentioneaza sa-si extinda operatiunile din Romania la 10.000 hectare de teren cultivat.
Romania a inregistrat in 2013 unul dintre cei mai buni ani agricoli datorita conditiilor meteo favorabile, productiile de porumb si floarea soarelui crescand de circa doua ori fata de 2012, cu recolte foarte bune si la grau si secara.
Anul agricul bun a contribuit semnificativ la cresterea economica. Produsul Intern Brut a urcat cu 4,1% in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai rapid avans din ultimii doi ani.
FirstFarms a fost fondata in 2005 de un grup de investitori si fermieri danezi, care au preluat o companie agricola din Slovacia si ulterior au extins operatiunile si in Romania. Compania are 203 angajati si este listata incepand din 2006 la bursa de la Copenhaga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri