Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a autorizat prealabil, saptamana trecuta, fuziunea fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) Eureko, in calitate de fond absorbit, si Vital, fond absorbant, administrate de Eureko Pensii, respectiv Aegon Pensii, scrie Mediafax.

Potrivit legislatiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Autorizarea definitiva va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) si obtinerii acordului majoritatii participantilor.

La finele noiembrie 2013, potrivit datelor ASF, fondul Eureko ocupa locul 6 din 8 in topul de profil, cu active de 767,27 milioane de lei si 445.586 clienti. Fondul Vital numara 248.255 clienti si avea active nete de 402,92 milioane de lei.

La acceasi data, activele nete de pe Pilonul II insumau 13,56 miliarde de lei pentru 5,99 milioane de clienti. In ianuarie 2013, grupul olandez de asigurari Aegon a anuntat ca va prelua activitatile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko Romania, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, si le va integra in operatiunile Aegon de pe piata locala.

Aegon este activ in Romania din 2007, prin infiintarea companiei de pensii de pensii private obligatorii BT Aegon, rezultat al parteneriatului cu Banca Transilvania, iar in 2008 a lansat compania Aegon Asigurari de Viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri