Reteaua medicala privata Gral Medical si-a propus pentru 2014 o crestere cu 20% a veniturilor, dupa ce a incheiat anul trecut cu un avans de 10%, la 18,2 milioane euro, sustinut de segmentul oncologic, divizia de laboratoare si centrele de imagistica medicala, scrie Mediafax.

"Pentru anul 2014 compania si-a propus o crestere a veniturilor cu 20%, o crestere organica ca si pana acum, desi piata serviciilor medicale s-a contractat, iar multe centre private inca nu isi acopera cheltuielile operationale", se arata intr-un comunicat al Gral Medical.

Bugetul de investitii al companiei pentru 2014 se ridica la peste doua milioane euro, parte dintr-un buget multianual de circa 5,5 milioane euro.

"Mi-as dori ca multe centre medicale sa mentina ritmul investitiilor ca pana-n anii precedenti, deoarece piata nu s-ar mai dezvolta in lipsa lor, insa sunt constient ca euforia investitionala din anii trecuti a dus la o presiune uriasa, traita si pe propria piele, si anume «lupta cu profitul»", a declarat actionarul companiei Gral Medical, Robert Serban.

Anul trecut, Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, dupa o investitie de 7 milioane de euro, si estima venituri de patru milioane de euro pentru primul an de functionare a unitatii.

Spitalul este situat in zona Alba Iulia din Bucuresti, are o suprafata de 5.000 metri patrati si o capacitate de 50 de paturi, care va fi extinsa dupa un an la 100 de paturi. Unitatea cuprinde o sectie de radioterapie, o sectie de chimioterapie, blocul operator cu doua sali de operatii, departamentul de imagistica medicala si un centru de diagnostic rapid.

In ianuarie, Spitalul OncoFort a incheiat un parteneriat academic si de business cu MUVI (Medical University of Vienna International GmbH), una dintre cele mai vechi institutii de formare si cercetare medicala din Europa, in vederea dezvoltarii sistemului medical oncologic din Romania.

Cele mai importante doua firme ale grupului sunt Gral Medical si Medical Center Gral, unde activeaza 24 de centre medicale si un spital, iar echipa medicala depaseste 1.200 de persoane. Grupul Gral este detinut de Robert si Georgeta Serban.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri