Marea majoritate a managerilor de companii din Romania (92%) sunt preocupati de cresterea poverii fiscale, al doilea cel mai ridicat nivel de ingrijorare inregistrat la nivel global, dupa cel din Franta, si mult peste media globala, de 70%, potrivit unui studiu PwC Romania.

Totodata, 92% dintre directorii generali din Romania considera ca firmele ar trebui sa-si plateasca "partea corecta" de impozite si taxe, iar 84% dintre respondenti cred ca firmele multinationale ar trebui sa-si publice informatiile referitoare la venituri, profituri si impozitele si taxele platite pentru fiecare tara in parte in care opereaza, in timp ce 80% sunt de acord ca autoritatile fiscale din intreaga lume sa comunice intre ele informatiile fiscale pe care le au referitor la companii, reiese din studiul CEO Survey 2014, la care au participat 49 de manageri.

"Ceea ce ne spun directorii de companii din Romania este ca politica fiscala are un impact major asupra competitivitatii afacerilor lor si se tem ca masurile luate pentru echilibrarea bugetului s-au facut in dauna companiilor. In acelasi timp, acestia recunosc ca nivelul scazut al colectarii fiscale este una dintre vulnerabilitatile Romaniei si sustin puternic initiativele de majorare a incasarilor bugetare si de combatere a evaziunii fiscale, care este vazuta drept o practica de concurenta neloiala. 53% dintre directorii generali din Romania si-ar dori ca Guvernul sa ia masuri pentru crearea unui sistem fiscal competitiv la nivel international", a declarat joi Mihaela Mitroi, liderul departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania in cadrul unei conferinte organizate de firma de consultanta fiscala si audit.

Din totalul participantilor, 88% manageri apreciaza ca prioritatea Guvernului ar trebui sa fie imbunatatirea infrastructurii tarii, cel mai ridicat procentaj la nivel global, in vreme ce 78% dintre ei cred ca guvernele care s-au succedat nu au reusit sa faca acest lucru pana in prezent.

Totodata, respondentii si-ar dori ca autoritatile sa asigure stabilitatea sistemului financiar si accesul la surse de finantare la costuri rezonabile (65%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri