Piata constructiilor trece printr-un moment dificil, la fel si jucatorii din industrie, care resimt din plin declinul din acest sector. Pentru o revenire a pietei este nevoie de o deblocare a proiectelor prin fonduri structurale si este nevoie de o mai buna supervizare a proiectelor aflate in derulare, considera oficialii TeraPlast Bistrita (TRP), unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor de pe plan local.

„Pe piata constructiilor vor exista cateva provocari importante in 2014 printre care se numara posibilitatea blocarii finantarilor europene, arieratele statului, cursul valutar si limitarile de creditare, ca urmare a bonitatii deteriorate a aplicantilor. In acest context ne putem astepta la un an dificil, insa este prematur sa facem previziuni. Principalele masuri care ar ajuta piata constructiilor sunt pe de o parte deblocarea proiectelor cu finantare europeana si o mai buna supervizare pentru proiectele aflate in derulare, deoarece din cauza unor solutii tehnice gresite unele din aceste proiecte se blocheaza la decontare, iar pe de alta parte stimularea creditarii pentru proiectele private”, sustin reprezentantii TeraPlast.
Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), piata locala a constructiilor ar putea inregistra o crestere statistica anuala de 5% in 2014, insa este foarte posibil ca aceste estimari sa fie revizuite la inceputul anului viitor.
In ceea ce priveste business-ul la nivel local, TeraPlast isi propune sa continue cu strategia de pana acum.
„Vrem sa vindem eficient si profitabil, sa avem un control riguros al costurilor si o analiza permanenta a bonitatii clientilor nostri. Vom fi de asemenea extrem de atenti la tendintele pietelor pe care activam, pentru a ne putea adapta cu rapiditate schimbarilor aparute”.
Potrivit raportarilor de la Ministerul de Finante, TeraPlast a inregistrat in 2012 afaceri de 54 de milioane de euro si pierderi de aproximativ 2 milioane de euro.
Actionarii companiei sunt Dorel Goia (35,33%), SIF Banat-Crisana (11,34%), persoane juridice (33,32%) si persoane fizice (19,99%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri