Atlas SA, unul dintre marii constructori galateni, cu afaceri de peste 6 milioane de euro la nivelul anului 2012, a intrat in insolventa, potrivit Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde compania este inregistrata cu simbolul ATLK.

Termenul limita de inscriere la masa credala este 14 martie 2013.

Pana la finalul anului trecut, obligatiile restante la bugetele de stat ale Atlas SA depaseau 3 milioane de lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Data Consult SRL Galati, firma detinuta de fostul deputat Marius-Gerard Necula, SIF Moldova si AAAS Bucuresti (fosta AVAS).
Nu este pentru prima data insa cand grupul de firme ale Atlas SA simte gustul insolventei. Cea de-a doua firma a grupului, Trucks Sales Service SRL, dealer regional Scania, unul dintre cei mai mari producatori de camioane din lume, este in procedura de insolventa din anul 2010.
Companiei se afla in prezent in mai multe procese, avand statutul de parat in mai multe dosare.

Infiintata in anul 1977 sub denumirea IUGC (Intreprinderea de Utilaje Grele pentru Constructii) Atlas Galati isi dobandeste numele in titulatura "Societate Comerciala pe Actiuni" in urma reorganizarii si restructurarii activitatii din anul 1991.
Incepand cu anul 2004, compania Atlas SA si-a diversificatserviciile oferite, devenind grup de firme, constituit din: ATLAS (constructii si transport)si Trucks Sales Service (Dealer Regional SCANIA)

Atlas este specializata in constructii civile si industriale, lucrari de protectie a mediului, de constructii a drumurilor, constructii hidrotehnce, extragerea si sortarea produselor de balastiera, precum si vanzari de autovehicule sau utilaje de profil.
De-a lungul anilor, compania Atlas SA a participat si a castigat mai multe licitatii in judetul Galati, pentru dezvoltarea de sali de sport, in reabilitarea unei statii de pompare sub presiune sau mai multe lucrari pentru reabilitarea unor conducte de alimentare cu apa.
Potrivit datelor publicate pe Ministerul de Finante, compania Atlas SA Galati a raportat in anul fiscal 2012 un rulaj de 6,6 milioane de euro si un profit de aproximativ 75.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri