Viacon Technologies, parte a grupului norvegian SafeRoad, companie specializata pe productia de echipamente pentru retelele de infrastructura si canalizare, a finalizat investitia de 3 milioane de euro derulata intr-o fabrica de stalpi metalici de iluminat pentru sosele, a doua facilitate de productie pe care grupul a inaugurat-o pe plan local in ultimiii doi ani.

Noua unitate de productie, devenita functionala in numai sase luni, are o suprafata de circa 800 de metri patrati si este situata in zona industriala “Tractorul” din Brasov.

“In vara anului trecut a avut loc o intalnire cu boardul executiv al grupului si s-a luat decizia de a reloca operatiunile de productie a stalpilor metalici din Marea Britanie in Romania. Noua unitate de productie se afla intr-una din halele situate in zona Tractorul. O data cu noua unitate am ajuns ca la nivel local sa numaram circa 50 de angajati”, a declarat pentru wall-street.ro – Razvan Ionescu, directorul general si actionar in cadrul Viacon Technologies.

Compania Viacon Technologies a fost infiintata in anul 2010, iar doi ani mai tarziu inaugura pe plan local, in localitatea Prejmer, din vecinatatea orasului Brasov, prima facilitate de productie a structurilor metalice din otel ondulat, o investitie care a necesitat circa 1,2 milioane de euro.
La finalul anului 2012, compania a raportat un rulaj de aproximativ 7 milioane de euro, pentru ca in 2013 sa se confrunte cu o contractie a vanzarilor la nivel local.

“Anul 2013 a fost extrem de dificil pentru piata constructiilor. Multe proiecte au fost blocate din lipsa de finantare, iar acest lucru a incurcat planurile multor actori din piata. Business-ul nostru a fost vizibil afectat, inregistrand un regres de 40% in anul precedent. (...) Avem insa estimari optimiste pentru anul in curs, vedem o usoara revenire in industrie si mizam pe o crestere a business-ului la 9 milioane de euro”, a completat Razvan Ionescu.

Investitii de inca 2,5 mil. € in 2014

Pentru 2014, reprezentantul Viacon Technologies si-a bugetat investitii de aproximativ 2,5 milioane de euro, ceea ce vor reprezenta in special relocari ale unor operatiuni derulate de catre grup pe pietele din Asia, care, nemaifiind profitabile in regiune, vor fi mutate pe plan local.
“Avem in plan deschiderea a doi noi linii de productie in acest an – una de productie de tevi riflate de polietilena (1 mil. euro) si una de piese de subasamblare (1,5 mil. euro)”, a completat reprezentantul Viacon.
Razvan Ionescu a precizat ca piata de stalpi metalici din Romania se ridica la cel mult 15.000 de unitati in Romania, iar in valoare aceasta s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro.
Compania Viacon Technologies este detinuta in proportie de 60% de catre filiala poloneza a Viacon, in timp ce 40% este detinuta de catre directorul general al companiei, Razvan Ionescu.
Principalul concurent al Viacon Techonologies pe plan local este Dual Group, care detine o unitate de productie langa Bucuresti.

Sursa foto: Patrick Vrabie | Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri