Combinatul chimic Oltchim (OLT), aflat in insolventa din ianuarie 2013, a raportat pentru anul trecut pierderi cu 50% mai mici, de 285,08 milioane lei (64,5 milioane de euro), ca urmare a reducerii semnificative a cheltuielilor financiare.mediafax.ro

Compania a inregistrat din activitatea financiara o pierdere de 8,28 milioane lei, fata de rezultatul negativ de 236,95 milioane lei in 2012, reiese din date trasmise de companie luni Bursei, scrie Mediafax.

Din activitatea de exploare, Oltchim a consemnat pierderi cu 17,3% mai mici, de 276,79 milioane lei, de la 334,7 milioane lei in anul precedent.

Veniturile din exploatare au coborat cu 33,4%, la 497,74 milioane lei, iar cheltuielile au fost cu 28,4% mai mici, de 774,54 milioane lei.

Valoarea exporturilor si a livrarilor intracomunitare in afara Romaniei a fost de 69,4 milioane de euro, reprezentand 62% din cifra de afaceri, iar valoarea importurilor si achizitiilor intracomunitare a fost de 10,5 milioane euro, astfel ca balanta externa a fost pozitiva anul trecut, de 58,9 milioane lei, potrivit unui raport al companiei.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim, si a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat in insolventa in luna ianuarie 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri