Combinatul de oteluri speciale COS Targoviste (COS), fostul Mechel Targoviste, a inregistrat anul trecut vanzari de 430,5 milioane lei (97,7 milioane euro), jumatate fata de nivelul din 2012, iar pierderile au coborat de 2,6 ori, la 39,1 milioane lei (8,9 milioane euro).

Compania a consemnat in 2012 vanzari de 959,1 milioane lei si pierderi de 104 milioane lei. Pierderile au fost cauzate in principal de activitatea operationala, de unde combinatul a inregistrat pierderi de 35,4 milioane lei (8 milioane euro), de 2,3 ori sub rezultatul negativ din 2012, de 81,5 milioane lei, potrivit Mediafax.

Datoriile au urcat cu 14% anul trecut, la 614,1 milioane lei, de la 538 milioane lei la inceputul exercitiului financiar, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise, luni, de COS Targoviste Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie a anului trecut ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

COS Targoviste a intrat in insolventa in luna februarie a anului trecut. Mazur Investments din Cipru detine 86,6% din capitalul COS Targoviste. Un pachet de 8,92% apartine SIF Oltenia, 0,42% este detinut de persoane fizice, iar statul roman, prin AAAS are 4,04% din actiuni.

Sursa foto: pabook.libraries.psu.edu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri