Conducerea SIF Transilvania (SIF3) propune actionarilor ca profitul net de anul trecut, de 189,6 milioane lei (43 milioane euro), sa fie repartizat la rezerve si cere dublarea capitalului social din rezerve, la 218,42 milioane lei, si distribuirea de actiuni noi gratuite, conform Mediafax.

Astfel, societatea ar urma sa-si majoreze capitalul cu 109,21 milioane lei, la 218,42 milioane lei, prin emisiune de actiuni noi.

Fiecare titlu va fi purtator de drepturi de alocare, care vor putea fi tranzactionate, oferind astfel posibilitatea realizarii imediate de resurse financiare in contul dividendendelor, potrivit propunerii conducerii catre actionari.

"Propunerile de aprobare a repartizarii integrale a profitului net realizat in exercitiul financiar 2013 se inscrie in orientarile strategice ale SIF Transilvania pentru perioada 2013-2017 aprobate de actionari in sedinta AGA de inchidere a exercitiului financiar 2012. Potrivit acestor orientari, actionarii au aprobat propunerea de crestere a atractivitatii investitionale pe termen lung a actiunilor SIF Transilvania prin mentinerea potentialului de dezvoltare viitoare a societatii", se arata intr-un raport al SIF transmis vineri Bursei.

SIF Transilvania a mai operat o majorare a capitalului social, cu 54,6 milioane de lei, la 109,2 milioane de lei in anul 2007, prin utilizarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti.

"Trebuie avut in vedere si faptul ca profitul realizat anul precedent este deja investit si distribuirea de dividende ar conduce la lichidarea fortata a unor participatii si implicit la obtinerea unor venituri mai mici decat cele posibile de obtinut intr-o perioada viiitoare", se arata printre motivatiile conducerii referitoare la propunerea de majorare a capitalului.

Actionarii sunt convocati pentru 28 aprilie pentru a dicuta propunerile administratorilor, iar pe ordinea de zi figureaza si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, precum si alegerea a doi membri in Consiliul de Supraveghere.

Candidatii vor putea depune dosarele de candidatura pana pe data de 18 martie, ora 15:00.

SIF Transilvania a fost in 2013 pentru al doilea an consecutiv cea mai profitabila dintre cele cinci SIF-uri, cu un castig de 189,6 milioane lei (43 milioane euro), cu aproape 11% sub recordul din 2012, de 212,2 milioane lei.

Pentru 2012, societatea a distribuit un dividend brut de 0,175 lei.

Actiunile SIF Transilvania au inchis sesiunea bursiera de vineri la un pret de 0,6295 lei, cu 3,88% peste cotatia de joi. La acest pret, capitalizarea SIF Transilvania este de 687,5 milioane lei (152,7 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri