Compania nationala Posta Romana a inregistrat un profit de sase ori mai mare in prima jumatate a anului, depasind deja tinta previzionata pentru intreg anul 2006, a declarat Dan Mihai Toader, pesedintele si directorul general al Postei Romane.
Conform datelor prezentate de Dan Mihai Toader, profitul brut al companiei in ianuarie-iunie a fost de 35,6 milioane de lei noi, fata de 6,028 milioane de lei noi cat s-a inregistrat in perioada similara a anului precedent. Compania a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 426,1 milioane de lei noi, fata de 357,3 milioane de lei noi in perioada similara a anului 2005.

"Suntem mandri sa anuntam ca in luna iunie s-a facut plata dividendelor catre actionarii CNPR, dividende cu o valoare de peste 13,5 milioane de lei noi, din care 10 milioane catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si restul catre Fondul Proprietatea", a completat Dan Mihai Toader, citat de NewsIn.

"Fata de bugetul de venituri si cheltuieli aprobat pentru anul in curs avem depasiri substantiale, pe segmentul veniturilor de exploatare inregistrandu-se cresteri de aproape 20%, iar pentru a doua parte a acestui an preconizam depasiri de inca 20% fata de bugetul aprobat", a adaugat acesta.

Profitul a crescut desi compania a majorat salariile angajatilor cu 14% anul acesta, acestea crescand cu 20% din februarie 2005, cand a fost numita noua conducere. Principalul motiv al cresterii profitabilitatii identificat de Toader a fost largirea ofertei de servicii cu valoare adaugata si a ponderii acestor servicii in incasarile Postei Romane.

"in momentul in care am preluat CNPR, in multe zone ale tarii inregistram pana la 50% venituri din distributia de pensii. Astazi am coborat sub 27% venituri din astfel de prestatii in conditiile in care distribuim acelasi volum de pensii, fiind in continuare cel mai mare consumator de numerar pe piata cu un volum al pensiilor livrate lunar care ajunge la 500 de milioane de euro", a mai spus Toader.

Posta Romana are in derulare o serie de proiecte menite sa sporeasca nivelul de calitate al serviciilor oferite, sa sporeasca securitatea serviciilor postale precum si extinderea gamei de servicii derulate prin Posta Romana.

Printre cele mai importante proiecte ale companiei se numara infiintarea unui nou Centru de Tranzit la standarede europene in Bucuresti si reechiparea centrului din Cluj, proiect care urmeaza a fi finantet prin contractarea unui imprumut din partea Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Valoarea exacta a creditului nu a fost stabilita inca, insa acesta ar putea ajunge pana la 50 de milioane de euro, a declarat directorul operational al companiei, Cristian Buciu. "Negocierile cu BERD au inceput acum cateva zile si suntem increzatori ca se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an. De la momentul contractarii acestui credit suntem obligati sa finalizam acest proiect in termen de 24 de luni", a precizat Cristian Buciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri