Fondul de private equity Resource Partners a preluat, alaturi de trei manageri ai companiei, pachetul majoritar (71%) din reteaua de centre de fitness World Class, potrivit unui comunicat oficial.

Informatii despre tranzactia dintre parti a fost anuntata inca din cursul zilei de luni, cand WALL-STREET.RO a scris despre achizitia pachetului majoritar al centrelor de fitness World Class Romania.

Fondurile aflate in administrarea Resource Partners au achizitionat un pachet majoritar in World Class Romania, printr-o structura de tip management buyout, tranzactie care a marcat prima investitie a Resource Partners in Romania.

"Credem in dezvoltarea acestei companii si in potentialul sau de consolidare in Romania, atat in Bucuresti, cat si in alte orase. Acest prim proiect in Romania se aliniaza strategiei Resource Partners de a investi in companii din sectorul de consum si de a sustine echipe de management competente din Europa Centrala, a declarat Dan Farcasanu, investment director al Resource Partners.

Casa de investitii Capital Partners a oferit in aceasta tranzactie consultanta financiara managementului companiei, iar asistenta juridica a fost acordata fondului de investitii Resource Partners de catre avocatii RTPR Allen & Overy.

World Class are o retea de 11 centre de fitness (9 in Bucuresti si cate unul in Timisoara si Cluj-Napoca), iar suma medie alocata de clienti variaza intre 500 si 1.500 de euro pe an, insa sunt si clienti care platesc aceste sume intr-o luna.

Potrivit ultimelor informatii finanicare disponibile, reteaua World Class a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 32,3 mil. lei (cca. 7,4 mil. euro) si un profit net de 2,63 mil. lei (cca. 600.000 euro). Reteaua avea la momentul respectiv aproximativ 114 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri