Compania Grup Servicii Petroliere (GSP), controlata de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a investit peste 44 milioane dolari in platforma de foraj marin Uranus, din fonduri proprii si de la EximBank.

EximBank a finantat GSP cu aproape 30 milioane dolari, pentru achizitia si modernizarea platformei. Finantarea EximBank a fost acordata ca urmare a unei garantii, de 80% din valoarea creditului, primita de Gabriel Comanescu de la stat.

Gabriel Comanescu (foto) a declarat ca planurile grupului includ extinderea si modernizarea flotei, precum si accesarea de noi piete, si ca noul proiect se adauga investitiilor de peste un miliard de euro derulate de GSP pe parcursul celor zece de ani de activitate.

In octombrie 2013, Comanescu a anuntat ca GSP intentioneaza sa isi extinda activitatile in nordul Rusiei, sa cumpere noi platforme de foraj si doua nave destinate operatiunilor de foraj marin.

Compania a cumparat in 2005 de la Petrom sase platforme de foraj marin, pentru circa 100 de milioane de dolari. In prezent, flota GSP include sapte platforme mobile de foraj marin, zece nave multifunctionale, trei nave de constructii marine si doua macarale plutitoare de mare tonaj.

Platforma va fi lansata in Marea Neagra peste trei zile, iar durata de viata este 15 ani, dupa ce a trecut prin reparatii capitale de modernizare. Cand Comanescu a preluat-o, aceasta era aproape o epava (statea degeaba de trei ani) si nu mai avea niciun fel de clasificare. Durata implicita de viata a unei astfel de platforme este de maximum 35 de ani, cea curenta fiind data in folosinta in anii '80.

Pe o astfel de platforma lucreaza, in general, pana la 45 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri