Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica prin care compania Agrana Zucker din Austria preia controlul unic asupra unor active care apartin grupului Lemarco, respectiv a fabricilor Lemarco Cristal si Zaharul Liesti.

"Consiliul Concurentei va analiza operatiunea de concentrare economica ce se realizeaza pe piata productiei si comercializarii zaharului din Romania, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrãrilor economice", a anuntat institutia.

Compania achizitoare, Agrana Zucker GmbH, este membra a grupului Agrana din Austria.

Consiliul Concurentei este interesat de punctul de vedere al intreprinderilor terte, referitor la modul in care concentrarea economica afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.

Agrana este prezenta pe piata romaneasca prin brandurile Margaritar Zahar si Coronita, pe care le produce in unitatile de la Buzau si Roman. Grupul are in total 8.500 de angajati in cele 55 de fabrici din 26 de tari. Compania are o cifra de afaceri de 3 mld. euro.

Consumul de zahar este pe plan local de circa 14 kg per capita/anual.

Piata locala a zaharului are un volum de 500.000 de tone, dintre care doar 20% are ca sursa sfecla de zahar.

Sursa foto: Zahar, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri