Grupul de firme Menatwork, producator roman si furnizor de solutii pentru constructii, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2012, iar pentru anul in curs mizeaza pe o evolutie constanta, la peste 50 de milioane de euro.

Rezultatele de anul trecut sunt in linie cu obiectivele stabilite la inceputul lui 2013, cand compania si-a propus ca fiecare din cele 11 firme ale grupului sa termine anul cu afaceri pe plus, iar la nivel de grup cu o crestere de minim 10 procente.

Evolutia pozitiva a afacerilor Menatwork a fost determinata in principal de investitiile realizate in cele doua decenii de activitate pe piata din Romania. Investitiile au depasit 35 milioane de euro, iar cea mai mare parte a fost implementata in productie pentru achizitia de utilaje industriale si linii tehnologice automatizate, dar si catre marirea suprafetei depozitelor, cresterea parcului auto si dezvoltarea continua de noi produse si servicii.
”Consideram un real succes faptul ca de la startul cu o societate, 5 angajati si o cifra de afaceri de 2.040.203.000 lei (vechi), cat am inregistrat la finele anului 1994, dupa primul an de activitate, azi, dupa 20 de ani, am ajuns la 300 angajati, 11 firme membre ale grupului si afaceri consolidate de peste 44 de milioane de euro”, Luigi Caverni, proprietarul Grupului de firme Menatwork.
In conditiile unei piete care in ultimii ani nu a dat semne de revenire, grupul Menatwork s-a adaptat cerintelor actuale prin identificarea continua de noi arii de business, ce au contribuit la consolidarea companiei pe piata romaneasca, dar si la export.

Noile segmente de activitate au stabilizat business-ul

Pe langa planul investitional derulat pe parcursul celor 20 de ani de activitate, o contributie semnificativa la cresterea afacerilor a avut-o procesul de reorganizare a firmelor membre in centre de profit, proces pe care am reusit sa il finalizam la inceputul anului curent.
„Am fost nevoiti sa ne adaptam la situatia pietei atat prin reorganizarea interna, cat si prin dezvoltarea unor noi segmente de activitate, precum agricultura si eficienta energetica. Pentru asta a trebuit sa investim in noi unitati de productie si in trainingul specialistilor nostri. “Am identificat la timp nevoile pietei si am introdus servicii conexe. Pe langa activitatile productive, ne-am concentrat foarte mult, pe furnizarea de solutii complete pentru profesionistii bransei. Astfel, in prezent, clientul odata ajuns in parcul industrial din Popesti Leordeni beneficiaza de toate produsele si serviciile necesare la amenajarea unei constructii de tip comercial, industrial, hotelier, medical, sportiv, public, rezidential etc. Acest lucru a avut o contributie semnificativa in consolidarea afacerilor grupului”, a completat Luigi Caverni.

Tintesc afaceri de peste 50 milioane de euro

Pentru anul in curs, grupul de firme Menatwork vizeaza mentinerea ritmului de crestere a afacerilor inregistrat anul anterior, o crestere de 15%, la un business de peste 50 de milioane de euro
Pentru cel de-al 20-lea an de existenta, grupul isi indreapta atentia catre cresterea competentelor celor peste 300 de angajati si consolidarea business-ului.
Cea mai mare pondere in business-ul grupului Menatwork este detinuta de compania Galileo - importator si distribuitor de materiale pentru constructii, amenajari si finisaje de interior si exterior: edilitare, izolatii, placari ceramice, sape, adezivi, obiecte sanitare, produse pentru curte, gradina, agricultura. Aceasta este urmata de firmele producatoare:
• Quattro Pavimente Tehnice - unic producator de pardoseli tehnice suprainaltate, in Romania si Sud-Estul Europei; importator si distribuitor de pardoseli comerciale, industriale, tehnice, sportive, medicale, birouri, hoteluri.
• Prometal - unic producator in Romania de plafoane metalice speciale si standard (casetate, lamelare, grila), care detine o cota de piata de 60%, si distribuitor de sisteme de plafoane pentru spatii comerciale, publice, medicale, birouri, hoteluri.
• Metalwork - unic producator in Romania de profile metalice "T" pentru structura de sustinere a plafoanelor suspendate si important producator de profile si accesorii metalice pentru sisteme gips-carton.
• V.E.M. Proiect Lighting - producator si importator pentru aparate de iluminat si materiale electrice; distribuitor de sisteme de iluminat LED pentru: birouri, magazine, scoli, spitale, parcari, supermarket, iluminat stradal, architectural si industrial.
• Carson Est - producator de structuri metalice pentru instalarea sistemelor de pardoseli tehnice suprainaltate.

Cu activitate comerciala si de prestari servicii in domeniul constructiilor, alte 5 companii activeaza in componenta grupului Menatwork: Arhimede Import-Export - unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme si solutii tehnice de iluminat, Menatwork Instalatii - importator si distribuitor specializat in furnizarea echipamentelor de realizare a confortului termic ambiental (ventilatie, incalzire, climatizare) atat pentru uz comercial, industrial, cat si pentru uz rezidential, Svelt Profesional - distribuitor specializat in furnizarea de scari, schele, elevatoare, rampe de incarcare, platforme de lucru la inaltime, Insula Energiei - platforma de comert online: www.Emenatwork.ro, Arca Studio Construct – societate care functioneaza la nivel national, in zona lucrarilor specifice de constructii: amenajari de interior si exterior; inchideri si compartimentari; finisari, reparatii, montaj si instalare a sistemelor pentru interioare; renovari si modernizari de cladiri comerciale si industriale, hoteliere, civile etc.
Grupul de firme Menatwork specializat in productia, comertul si montajul materialelor de constructii si-a inceput activitatea pe piata materialelor de constructii din 1994.
Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri