Grupul austriac CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Capitala, care detine si cel mai mare parc logistic de langa Bucuresti, a realizat anul trecut venituri din chirii de 30,4 milioane euro pe piata locala, in usoara scadere fata de 2012, potrivit raportului companiei, citat de Mediafax.

Anul trecut compania a raportat venituri din chirii de 30,6 milioane de euro. Veniturile obtinute in Romania reprezinta 10,8% din totalul incasarilor din chirii din Polonia, Ungaria si Cehia.

Compania isi evalueaza proprietatile la 414,6 de milioane de euro (11,2% din portofoliul total al CA Immo in Europa Centrala si de Est), ceea ce reprezinta o scadere cu circa 3 milioane de euro fata de anul trecut.

Proiectele finalizate, respectiv, imobilele de birouri Opera Center, Europe House, Bucharest Business Park si Riverplace (Semanatoarea), dar si parcul logistic Europolis si un centru comercial in Sibiu, care cuprinde in prezent doar un magazin OBI, sunt evaluate la 379,6 milioane de euro (10% din total), fata de 376 milioane de euro in 2012. Rata de ocupare a proiectelor din Romania este de 95%.

Creditele pe care compania trebuie sa le ramburseze pentru aceste proprietati se ridica la 207,6 milioane de euro (55% din valoarea activelor), in scadere de la 215 milioane de euro in 2012, (57% din valoarea activelor). In raport se mentioneaza ca o parte din creditele pentru proiectele din Polonia, Romania, Ungaria si Cehia vor fi refinantate in acest an.

Compania detine in Romania si terenuri pentru proiecte noi, respectiv doua terenuri pentru birouri si spatii logistice in Bucuresti, dar si unul in Sibiu, unde ar trebui sa fie realizata extinderea proiectului comercial. Terenurile companiei sunt evaluate la 31,3 milioane de euro.

Unul dintre aceste terenuri este scos la vanzare, insa in raport nu se mentioneaza care dintre ele.

CA Immo detine active totale in valoare de 3,8 miliarde de euro in Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri