Piata de borduri si pavele a scazut anul trecut cu cinci procente in valoare, la 95 de milioane de euro, in timp ce ca volum a inregistrat o scadere similara, la un volum de 13,5 milioane metri patrati.

Potrivit reprezentantilor Elis Pavaje, proiectele de infrastructura realizate din fonduri europene au fost in continuare un motor important de crestere, dar si proiectele industriale, comerciale si rezidentiale, acesta din urma crescand constant.

“Piata de pavaje a inregistrat in 2013 o scadere de aproximativ 5 procente fata de anul precedent, ajungand la o valoare estimata de circa 95 de milioane de euro si un volum de 13,5 milioane metri patrati. Aceasta scadere a fost determinata in piata de amanarea sau inceperea cu intarziere a unor proiecte fie de infrastuctura, fie industriale”, a declarat pentru wall-street.roEmil Elisiu Gota (foto), directorul general Elis Pavaje.

Intrebat cum a evoluat business-ul in cursul anului trecut, reprezentantul companiei nu a oferit detalii, insa a precizat ca rulajul a cunoscut o evolutie pozitiva fata de anul anterior.
“Pe fondul unei piete in scadere, Elis Pavaje a reusit o crestere a cifrei de afaceri fata de 2012, mentinandu-si pozitia pe piata de pavaje”, a mai precizat Gota. Compania estima pentru anul trecut o crestere de 10% a rulajului, dupa ce in 2012 inregistra o evolutie de 15% a rulajului, la 22 de milioane de euro.

Din totalul vanzarilor Elis Pavaje, 65% reprezinta vanzarile de produse de uz industrial asigurate de catre marii constructori de proiecte industriale si de infrastructura, iar 35% reprezinta vanzarile de produse rezidentiale asigurate de clienti persoane fizice, proveniti din toate regiunile tarii.

Elis Pavaje a inregistrat o crestere de 33% a vanzarilor de pavaje rezidentiale in anul 2013 fata de anul 2012. Bugetul mediu alocat lucrarilor de amenajare exterioara s-a ridicat la 10.000 lei, suma care include atat materialele cat si manopera. Suprafata medie amenajata a fost de 100 mp, in crestere cu 5% fata de anii anteriori.

Elis Pavaje mizeaza pe o revenire in piata

Elis Pavaje mizeaza in acest an pe o revenire a pietei la nivelul anului 2012.

“Mizam pe o crestere de 5-10% a pietei. Ne bazam pe continuarea proiectelor de infrastructura, pe expansiunea lanturilor de retail in tara dar si pe avantul sectorului rezidential unde pavajele au inceput sa fie produsele preferate cand vine vorba de amenajarile exterioare”, a completat Emil Gota.

Cu peste 400 de angajati, Elis Pavaje detine doua fabrici, in Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), si este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota.

Principalii concurenti ai Elis Pavaje pe piata locala sunt sucevenii de la Symmetrica si Semmelrock, parte a grupului austriac Wienerberger.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri