Rompetrol Well Services (PTR) estimeaza pentru acest an un profit net de 12,6 milioane lei, cel mai mic din ultimii opt ani si de peste doua ori mai redus fata de castigul inregistrat anul trecut, ca urmare a scaderii veniturilor cu peste 10%, spre nivelul din 2012, si a majorarii cheltuielilor.

Profitul net a crescut anul trecut cu 25%, la 27,6 milioane lei. Rompetrol Well Services nu a mai inregistrat din 2006 un profit mai mic decat cel estimat pentru acest an. Atunci, compania a consemnat un castig net de aproape 10 milioane lei.

Veniturile totale sunt anticipate sa scada in acest an cu 10,3%, la 103 milioane lei, in timp ce cheltuielile ar urma sa urce cu 6,5%, la aproape 88 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli care urmeaza sa fie dezbatut de actionari intr-o AGA programata pentru 28 aprilie.

Compania a consemnat anul trecut venituri de aproape 115 milioane lei, in crestere cu aproape 11%, si costuri de 82,6 milioane lei, cu 6,6% peste cheltuielile din 2012. Atat veniturile, cat si cheltuielile inregistrate anul trecut au fost peste cele prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013, de 97,2 milioane lei si, respectiv, de 77,4 milioane lei, informeaza Mediafax.

Investitiile programate pentru acest an sunt de aproape 2,4 milioane dolari, usor sub nivelul estimat pentru anul trecut, de aproape 2,7 milioane dolari. OMV Petrom a fost cel mai mare client al Rompetrol Well Services anul trecut, achitand 63,3 milioane lei pentru serviciile prestate. De la Rompetrol SA, Rompetrol Well Services a incasat 17,7 milioane lei, iar de la Romgaz 6,7 milioane lei.

Rompetrol Well Services este divizia de servicii petroliere la sonda a grupului Rompetrol, controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan. In AGA de la finalul lunii aprilie, actionarii Rompetrol Well Services vor discuta si propunerea de dividend pentru acest an. Compania le propune actionarilor dividende in valoare cumulata de 8,3 milioane lei, cu 3,4% peste cele distribuite anul trecut si, totodata, reprezentand 30% din profitul net preliminat inregistrat in 2013, de aproape 27,6 milioane lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Rompetrol Well Services a fost realizata vineri, cand pretul a stagnat la 0,486 lei. Raportat la aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de aproape 135,2 milioane lei (30,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri