Cele trei divizii de business din grupul A&D Pharma au avut in 2013 afaceri cumulate de 4,7 miliarde lei (1,07 miliarde euro), cu 6,7% mai mari comparativ cu 2012. Distribuitorul Mediplus si farmaciile Sensiblu au raportat cresteri ale cifrei de afaceri, iar divizia de marketing scadere.

In 2012, cifra de afaceri cumulata a celor trei divizii ale A&D Pharma s-a situat la 4,44 miliarde lei, potrivit datelor raportate de cele trei companii, scrie Mediafax. Astfel, Mediplus Exim, care ocupa primul loc pe piata distributiei farma, a carui cifra de afaceri a urcat anul trecut cu 3,4%, la 3,25 miliarde lei (736 milioane euro), comparativ cu 2012, a raportat o scadere a profitului net cu 74%, la 16 milioane lei (3,6 milioane euro).

Reteaua logistica a Mediplus include 10 depozite regionale si un centru logistic national, avand un portofoliu de peste 8.500 de produse si peste 4.500 de clienti (spitale, farmacii de circuit inchis si deschis). In aceeasi perioada, cele peste 400 de farmacii Sensiblu au avut afaceri cu 19% mai mari, de 1,3 miliarde lei (294 milioane euro), dar au ramas pe pierderi, de 38,9 milioane lei (8,8 milioane euro). Valoarea acestora este insa cu 39% mai redusa decat in 2012, cand a acumulat pierderi de 63,5 milioane lei. In cursul anului 2012, compania a achizitionat 90 de farmacii City Pharma.

In ceea ce priveste divizia A&D Marketing&Sales, cifra de afaceri a scazut cu 9% in 2013 comparativ cu anul anterior, la 185,15 milioane lei (41,9 milioane euro), si a trecut pe pierderi, de 5,26 milioane lei (4,2 milioane euro), de la un profit de 16 milioane lei in 2012. A&D Pharma Marketing&Sales asigura servicii complete de marketing, promovare, regulatory, public affairs si vanzare pentru un portofoliu extins de producatori de medicamente, produse parafarmaceutice, aparatura medicala si produse de ingrijire. Firma are activitati in Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria, potrivit datelor de pe site-ul grupului.

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid.

(Valorile in euro au fost calculate la cursul mediu afisat de BNR pentru 2013 de 4,419 lei/euro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri