“In ultimii ani am resimtit puternic efectele crizei economice, care s-au vazut atat in scaderea puterii de cumparare a consumatorilor, cat si in lipsa unor surse de finantare viabile pe piata. Oncos este un business antreprenorial, romanesc, ce nu beneficiaza de sprijinul unui grup sau al unui investitor care sa sustina afacerea si in conditii economice dificile. In acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o solutie fireasca si necesara pentru insanatosirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atentie pastrarii si securizarii locurilor de munca ale angajatilor, a structurii centrelor de productie, distributie si vanzare”, a declarat Vasile Onaca (foto), actionar majoritar al Oncos.

Planul de reorganizare al afacerii include cresterea cu circa 25 % a capacitatii de productie si procesare a carnii de pasare. Astfel, vor fi puse in functiune inca 12 hale de crestere a pasarilor, cu o capacitate totala de 1,3 milioane capete pe an. Capacitatea totala de crestere si procesare a grupului va depasi 6,3 milioane capete anual, dupa ce in 2013 a crescut cu 6% fata de anul anterior.

Capacitatea totala de crestere si procesare este in prezent de peste 5.000.000 capete pui de carne pe an.

Infiintat in anul 1991, grupul Oncos are peste 800 de angajati si este al 4-lea angajator din judetul Cluj. Grupul de firme include abatorul de pasari Floresti, cinci ferme de crestere a pasarilor in Gilau, Lomb, Jucu , Saliste – Corus – Chinteni in judetul Cluj si Panic in judetul Salaj precum si una din cele mai mari fabrici de paine din Transilvania. Distributia produselor de carne se face printr-o retea proprie de retail formata din 44 magazine in judetele Cluj, Salaj, Mures, Bistrita–Nasaud.

Citeste si:

Produsele Oncos sunt comercializate si pe pietele externe din Ungaria, Italia, Cehia, Slovacia si Grecia. Compania a avut in anul 2013 o cifra de afaceri de circa 33 milioane de euro.

Printre cei mai importanti jucatori din industria carnii de pui se numara Transavia, Agricola Bacau si Agroli Group.

Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana, Consumul a urcat din 1990, cand era 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada.

Carnea de pui, mai ieftina la poarta fermei. Crescatorii risca falimentul

Carnea de pui, mai ieftina la poarta fermei. Crescatorii risca...

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, avertiza anul trecut ca evaziunea fiscala a ajuns atat de departe incat multe fabrici importante din domeniile panificatiei si carnii ar putea intra in insolventa in urmatoarea perioada.

Constantin: Mai multe fabrici mari din domeniile carnii si panificatiei, in pericol de insolventa

Constantin: Mai multe fabrici mari din domeniile carnii si...

Sursa foto: MediafaxFoto