In cercetarea realizata de Organizatia elvetiana ICERTIAS pentru cel mai bun raport calitate-pret in categoria retail electro-IT, consumatorii din Romania au oferit votullor de incredere companiei ALTEX®.

Sondajul Best Buy Award Survey 2013/2014 arata ca utilizatorii din Romania au ales ALTEX® drept lider al categoriei electro-IT pentru ca ofera cel mai bun raport calitate-pret pentru produsele specializate, obtinand astfel cel mai mare numar de voturi din partea respondentilor implicati in studiu.

Cercetarea Best Buy Award Romania 2013/2014 a fost efectuata de organizatia elvetiana ICERTIAS (www.icertias.com) pe un esantion de 1200 de respondenti (consumatori romani).

Prin metoda inovatoare CAWI - DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Constientizare Profunda), participantii la sondaj au avut oportunitatea de a nominaliza cel mai bun retailer pe segmentul electro-IT din punct de vedere al preturilor si al serviciilor oferite.

Intrebarea deschisa le-aoferit respondentilor posibilitatea de a alege retailerul preferat, fara a avea sugestii propuse. Fiecare persoana implicata in studiu a propus retailerul care a livrat cea mai buna experienta de achizitie din punct de vedere al raportului calitate-pret de pe piata locala. Cea mai mare parte dintre respondenti a nominalizat ALTEX®, ca fiind liderul retailului romanesc pe segmentul electro-IT.

ALTEX® este liderul pietei pe zona electro-IT. Anul 2013 s-a incheiat pentru companie cu o cifra de afaceri de peste 250 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Reteaua ALTEX® numara 75 de showroom-uri in intreaga tara si pune la dispozitia clientilor o platforma de e-commerce - www.ALTEX.ro pentru o experienta de shopping completa.

Cercetarea de piata Best Buy Award 2013/2014 s-a desfasurat in conformitate cu prevederile „Codului International pentru Implementarea Cercetarilor de Piata si Sociale” adoptate de Camera Internationala de Comert (CIC) si Asociatia Mondiala a Expertilor in Cercetare (ESOMAR).

Metodologie si esantion

Cercetarea Best Buy Award 2013/2014 (www.bestbuyaward.org) a fost efectuata de organizatia elvetiana ICERTIAS-International Certification Association GmbH (www.icertias.com) pe teritoriul Romaniei in luna octombrie 2013 sub forma unui sondaj online, utilizand metoda CAWI - DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Constientizare Profunda). La sondaj au participat 1200 de respondenti (cetateni/consumatori romani).

Despre proiectul Best Buy Award
Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) este un proiect al companiei elvetiene ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com), desfasurat cu sprijinul PWC (Pricewaterhouse Coopers), o organizatie de top in consultanta si audit.

Obiectivul principal al cercetarii a fost de a obtine o imagine complexa a experientelor si perceptiilor populatiei din Romania referitoare la produsele si marcile de servicii, la producatori si retaileri, cine considera utilizatorii ca ofera cel mai bun raport calitate/pret (asa-numitul best buy).
Scopul proiectului si certificatului "Best Buy Award" este de a facilita cumparatorilor in acest domeniu cautarea produselor celor mai bune si, conform pretului, celor mai convenabile pe piata romaneasca.

© 2014, ICERTIAS International Certification Association GmbH

Despre ALTEX® Romania

ALTEX® Romania este liderul pietei romanesti de retail cu produse electrocasnice, electronice, IT, comunicatii si multimedia. Prin reteaua nationala de peste 75 de magazine aflate in cele mai importante orase din tara si magazinul online www.ALTEX.ro, ALTEX® ofera clientilor o gama variata de produse inovatoare, la cele mai avantajoase preturi, sustinute de solutii optime de finantare. In fiecare zi cei aproximativ 2000 de angajati ai companiei sunt dedicati livrarii de solutii tehnologice de ultima generatie, care faciliteaza accesul consumatorilor la informatie, divertisment si comunicare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri