Legumele ecologice romanesti vor fi comercializate, in premiera, in magazinele retailerului Carrefour din Bucuresti, incepand chiar din luna aprilie, cel mai probabil in prima saptamana dupa Paste, a declarat, citat de Agerpres, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - Bio-Romania, Marian Cioceanu.

'In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic', a spus Marian Cioceanu.

El a precizat ca listarea produselor a fost deja realizata, iar prima livrare se va face, cel mai probabil, in aceasta saptamana.

Produsele agricole aflate in conversie sunt obtinute fara utilizarea chimicalelor, insa terenurile de pe care sunt cultivate trebuie 'curatate' de pesticidele si ingrasamintele folosite anterior si abia dupa o perioada de conversie de 2-3 ani de zile, aceste produse vor putea fi certificate ecologic.

Preturile produselor aflate in conversie sunt cu circa 5% mai mari decat cele obtinute in agricultura conventionala, in timp ce produsele certificate ecologic au un plus de 5-10 procente fata de cele in conversie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri