Cand vobim de organizatii eficiente, inevitabil apare si subiectul angajatilor cu potential inalt, intre cele doua existand o corelatie foarte puternica. Identificarea corecta a angajatilor cu potential inalt este un proces crucial pentru succesul unei organizatii. Iata care sunt cele 10 competente critice care definesc un angajat cu potential.

Potrivit unui studiu derulat de HART Consulting, 60% dintre respondenti considera ca intre calitatile care definesc un angajat cu potential inalt se numara leadership-ul si capacitatea de a actiona cu onestitate si integritate.

Pe urmatoarele locuri in ordinea importantei competentelor angajatilor se claseaza profesionalismul (58,7%), responsabilitatea (58,7%) si orientarea spre realizare (54,7%).

De asemenea, expertii in resurse umane si nu numai din companii au mai nominalizat intre calitatile fara de care un angajat nu pot fi considerat cu potential inalt si capacitatea de a lua decizii eficiente, buna comunicare si abilitatea de a fi a-i motiva pe ceilalti.

Profilul unui angajat cu potential inalt

Rezultatele studiului privind profilul High Potential din Romania au fost construite pe baza raspunsurilor a 80 de persoane experte in ceea ce priveste potentialul inalt (65% fac parte din departamentul de HR si 35% fac parte din departamente non-HR, de la nivel managerial).

Respondentii au provenit din 40 de companii multinationale cu o medie de 300 de angajati din diferite industrii: FMCG, IT & Telecom, Oil&Gas, Manufacturing, Pharma, Banking, Audit, Constructii si din cateva companii de consultanta si recrutare de prestigiu de pe piata locala.

In validarea profilului au fost analizate doar raspunsurile persoanelor care au peste trei ani experienta in ceea ce priveste selectia de Hangajati cu potential inalt in interiorul organizatiilor din care provin.

HART Consulting activeaza pe piata locala din anul 2006, oferind servicii de consultanta in arii precum: selectie (ROI, studii de benchmark intern, evaluari de personalitate si de abilitati), programe de evaluare si dezvoltare la nivel individual si de echipa (profile de leadership Hogan Assessments, 360 feedback, Assessment & Development centers, coaching), studii organizationale, coaching, seminarii pe tematici de HR. HART Consulting este membra a retelelor internationale Hogan Assessment Systems, CCi Surveys International si Schuhfried GmbH si partenerul autorizat pentru Romania si Republica Moldova pentru aceste instrumente de diagnoza.

Sursa foto: Potential, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri