CFR SA va achizitiona energia de pe piata reglementata OPCOM, incepand de la jumatate lunii iunie, a anuntat ministrul Transporturilor, Dan Sova, care a precizat ca intrarea administratorului retelei feroviare "in aceasta logica fireasca" va genera cheltuieli cu electricitate mai mici cu 10-15%.

"Am semnat pe 25 aprilie conventia de stingere a datoriilor intre CFR si Electrica Furnizare. CFR Infrastructura are obligatia de a plati toate datoriile catre Electrica Furnizare pana la data de 15 mai", a declarat Sova, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca un alt efect pozitiv al aceastei conventii, pe langa stingerea datoriei, este acela ca administratorul retelei feroviare va intra intr-o "logica fireasca", a achizitionarii de electricitate de pe piata reglementata OPCOM, ceea ce va duce la o scadere a cheltuielor cu energia pentru 2014 intre 10-15%.

Suma bugetata de CFR in acest an pentru achizitia de electricitate este de 450 de milioane de lei.

Electrica a semnat vineri seara o conventie cu CFR pentru stingerea datoriei companiei nationale de cai ferate catre furnizorul de electricitate, acesta urmand sa primeasca pana la 15 mai o suma de 228 milioane lei, a declarat ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri