Compania daneza Danfoss A/S a semnat un acord pentru a prelua 100 % din actiunile SchmidtBretten Technology, producatorul principal de statii pentru termoficare din Romania. Obiectivul companiei daneza este sa atinga o crestere semnificativa pe piata statiilor de termoficare din Romania care ste intr-o continua ascensiune. Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei.

Cu acest acord asiguram o rampa de lansare solida pentru solutiile noastre de termoficare pe o piata care probabil va trece prin procese de dezvoltare foarte interesante, la fel ca cele din noile tari membre ale Uniunii Europene, la care am fost si noi martori. Accentul se pune pe tehnologia de termoficare moderna si eficienta, iar in momentul de fata are loc o internationalizare treptata a pietei. Ne propunem sa influentam in mod activ si pozitiv aceasta dezvoltare asa cum am facut-o si in alte tari din Europa de Est, a declarat vicepresedintele executiv si directorul de operatiuni al Danfoss, Niels B. Christiansen.

Schmidt-Bretten Technology fabrica in primul rand statii pentru termoficare in constructie sudata, instalate de obicei in blocuri de apartamente si alte cladiri mari. De asemenea, fabrica detine si o linie de productie pentru asamblarea schimbatoarelor de caldura cu placi. Fabrica se afla la Bucuresti si are 50 de angajati. in anul 2005, volumul vanzarilor nete a fost de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Statiile pentru termoficare pre-asamblate reprezinta o ramura de activitate relativ noua la Danfoss. In ciuda acestui fapt, compania a avut nevoie de numai trei ani pentru a deveni lider global pe aceasta nisa de piata.

Avem succes pentru ca am reusit sa integram o serie de componente individuale in solutii complete adresate clientilor. Piata cere solutii tehnice care necesita mai putin spatiu, sunt mai standardizate si mai eficiente. Am avut succes in exploatarea avantajelor oferite de diversele noastre componente si am dezvoltat know-how-ul necesar, a precizat Niels B. Christiansen.

Angajament pe pietele locale

Potentialul de crestere al pietei statiilor pentru termoficare complete este considerat a fi foarte mare. Acest lucru este valabil in special pentru Rusia, China si Europa de Est. Schmidt-Bretten Technology se asteapta ca procesul de preluare a companiei sa reprezinte o dezvoltare a afacerii.

Compania Danfoss este foarte constienta ca progresul local se bazeaza pe o prezenta puternica si un angajament real fata de regiunile locale. Asteptam cu nerabdare sa continuam prezenta abordare a afacerilor. in acelasi timp, parteneriatul cu Danfoss va produce o noua gama de oportunitati care va genera o crestere semnificativa, spune fostul proprietar al Schmidt-Bretten Technology, Mihai Gustiuc, care se va ocupa de activitatile de termoficare ale Danfoss din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri