Aproximativ 70 de fosti angajati ai combinatului Oltchim protesteaza mercuri in fata sediului Prefecturii Ramnicu Valcea, nemultumiti ca, dupa ce au fost disponibilizati anul trecut, nu au primit salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca.

Protestul a inceput in jurul orei 9.45 si s-a desfasurat fara incidente pana la ora transmiterii acestei stiri.

Reprezentantii protestatarilor spun ca au recurs la aceasta forma de protest pentru a atrage atentia ca cele aproape 1.000 de persoane disponibilizate anul trecut de la combinatul Oltchim nu si-au primit salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca, scrie Mediafax.

Disponibilizatii au primit doar ajutorul de somaj si un adaos de completare si se plang ca nimeni nu le spune cand vor primi si salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca.

Liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, Cornel Cernev, a declarat corespondentului Mediafax ca 969 de angajati ai combinatului Oltchim au fost disponibilizati colectiv anul trecut, ei avand dreptul sa primeasca, conform contractului colectiv de munca, intre sase si 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Valcea, Dan Luciani, o delegatie a protestatarilor a fost primita de catre prefectul Dumitru-Nicu Cornoiu, care la ora transmiterii acestei stiri discuta cu reprezentantii fostilor angajati ai Oltchim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri