E.ON va scoate din buzunar aproape 200.000 de euro pentru a-si pastra pachetul de 51% din actiunile E.ON Moldova, dupa ce Electrica a decis majorarea capitalului social al distribuitorului cu mai multe terenuri, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Lucian Luca.
"Majorarea de capital social cu terenuri apartinand Electrica este aproape finalizata. Probabil numai actele mai sunt de semnat. E.ON va trebui sa mai plateasca o suma mica, undeva intre 100.000 si 200.000 de euro, in orice caz sub 200.000 pentru a ramane actionar majoritar al Electrica Moldova", a spus purtatorul de cuvant al E.ON Moldova. Potrivit lui Luca, posibilitatea ca Electrica sa faca aceasta majorare de capital la filiala privatizata a fost trecuta in contractul de privatizare, informeaza NewsIn.

La randul sau, directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, a confirmat, miercuri, pentru NewsIn, ca aceasta majorare de capital social va avea loc si a mai spus ca pana in prezent nu a avut nici o negociere cu reprezentantii E.ON Energie pentru vanzarea pachetului suplimentar de actiuni.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social. La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova.

Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt. La momentul privatizarii, avea peste 1,3 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri