Policolor-Orgachim, unul dintre cele mai puternice grupuri producatoare de materiale de constructii din regiune si din Europa nu este de vanzare, cel putin asta sustine Ion Florescu (foto), presedinte RC2, fondul care se afla in spatele companiei producatoare de lacuri si vopsele.

Prezent la redeschiderea fabricii de rasini din Ruse, facilitate de productie grav afectata de un incendiu devastator la inceputul anului 2012, reprezentantul boardului RC2 a precizat ca in momentul de fata planul este acela de a dezvolta business-ul si de a spori investitiile pe acest segment.

“In Romania se consuma in momentul de fata doar o cincime de vopsea din cat se consuma la nivel european. Suntem mult in urma la acest capitol, iar loc de crestere exista in continuare. Nu vrem sa vindem Policolor, nu ne gandim la acest lucru. Ne-am propus sa continuam investitiile aici si sa dezvoltam business-ul. (…) Atat pe piata din Romania cat si pe cea din Bulgaria ne aflam in plin proces investitional, lucru care nu favorizeaza scoaterea companiei la vanzare”, a declarat Ion Florescu, presedintele fondului de investitii RC2, la intrebarea adresata de jurnalistul wall-street.ro.

Potrivit informatiilor sale, piata locala a vopselurilor da usoare semnale de revenire, ceea ce ar putea aduce o crestere a consumului, a pietei si implicit a business-ului Policolor.

“Sunt deja trei ani de criza, iar semnalele indica o usoare revenire. Nu ne putem astepta la cresteri spectaculoase, dar tendintele sunt imbucuratoare. Afacerile Policolor vor creste in 2014 cu 10-15%, mai ales datorita cererii de vopsele decorative”, a precizat Florescu.

Planurile cu fabrica din Pallady: “O vindem! Nu va mai fi zona industriala”

La nivel local Policolor planuieste sa relocheze fabrica intinsa pe o suprafata de 14 hectare din zona de est a Capitalei, in Vestul Bucurestiul, mai precis intr-o zona industriala de pe bulevardul Timisoara, dupa cum reiese din datele oficialilor companiei.

Procesul de relocare va dura circa trei ani de zile, iar lucrarile ar putea incepe, cel mai devreme, in lunile septembrie-octombrie, intregul proces urmand sa necesite investitii totale de circa 7 milioane de euro.

Ce se va intampla cu terenul, insa? “Cel mai probabil va fi vandut”, a aratat Florescu raspunzand unei intrebari.

“Platforma de productie situata pe bulevardul Theodor Pallady va fi vanduta in urmatorii trei ani de zile. Clientul ideal pentru un astfel de spatiu va fi cel mai probabil cineva care isi doreste sa dezvolte un proiect de retail sau un spatiu rezidential. (…) Exista metrou in apropiere, este o zona in dezvoltare. Accentul va fi cu siguranta pe retail sau rezindential. Pe Pallady nu va mai exista platforma industriala”, a aratat reprezentantul fondului de investitii RC2.

Policolor-Orgachim ar putea demara constructia noii fabricii din Vestul Capitalei in urmatoarele cinci luni, potrivit reprezentantilor companiei.
“In luna mai mai vom atribui licitatia unui constructor, insa abia dupa procesul de proiectare vom sti mai multe detalii despre cum va arata viitoarea facilitate de productie. Suntem in discutii avansate pentru achizitia terenului, intr-o zona industriala de pe bulevardul Timisoara, din Capitala, iar din estimarile noastre lucrarile ar trebui sa inceapa in aceasta toamna”, a declarat Marius Vacaroiu.

Din estimarile companiei durata de constructie a fabricii, cu o capacitate de 4.000 de tone pe an, se va ridica la circa 18 luni, iar intregul proces de relocare nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 ani.

Noua facilitate de productie, care va fi complet functionala in urmatorii trei ani, va fi practic o relocare a celei existente deja pe bulevardul Theodor Pallady, care insa va fi desfasurata pe un teren de 2,5 hectare, de peste cinci ori mai mic decat actualul spatiu din zona de Est.
“Terenul viitoarei fabrici se va ridica la circa 2,5 hectare, in conditiile in care pe Pallady dispunem de un spatiu total de circa 14 hectare. Din estimarile noastre in cel mult trei ani de zile ar trebui sa eliberam complet spatiul din zona de Est, iar cel mai probabil acesta ar urma sa fie vandut. Cumparatorul ar putea dezvolta o zona rezidentiala, un mall sau o alta fabrica”, a mai spus Vacaroiu.

Conform informatiilor Policolor, piata de lacuri si vopsele din Romania se ridica la o valoare de 155-160 de milioane de euro, principalii concurenti fiind Fabryo-Atlas, Sarcom sau Kober.

Afacerile Policolor-Orgachim s-au ridicat anul trecut la circa 55-60 de milioane de euro, vanzarile fiind in proportii aproximativ egale reprezentate de Romania si Bulgaria.

Daca in Romania compania detine o cota de piata de circa 20% (cu o singura facilitate de productie – de vopsele auto), in Bulgaria compania are o cota de circa 50%, cu trei fabrici – unde se produc rasini, vopsele decorative si o serie de produse chimice destinate in special pietei din Turcia.

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri