Compania israeliana Arkia Airlines va incepe sa opereze zboruri charter spre Bucuresti, cel mai probabil de la sfarsitul lunii iulie, dupa ce la inceputul lunii, o alta companie din aceasta tara, Israir, a lansat o cursa charter intre Tel Aviv si Bucuresti.
'Am dat autorizatie companiei Arkia, si cred ca aceasta firma va incepe sa opereze zboruri de la sfarsitul lunii', a declarat directorul Directiei de Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Dan Andrei, informeaza Rompres.

Arkia va incepe cu o cursa charter pe saptamana, intre Bucuresti si Tel Aviv pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, si pe care va putea mai apoi sa o extinda la mai multe zboruri pe saptamana. in regiune, Arkia are curse charter in Bulgaria - Varna si Ungaria - Budapesta.

Arkia este al doilea operator israelian pe plan intern, avand zboruri externe catre mai multe destinatii spre Europa occidentala sau Mediterana. Compania a fost creata in 1949 si a inceput operatiunile din 1950. Compania a fost infiintata de El Al, in cooperarea cu federatia israeliana a muncii si liniile aeriene interne, Arkia. Linia aeriana este detinuta de Kanaf - Arkia Airlines, cu 75% din actiuni si angajati, care detin celalalt pachet de actiuni.

Arkia opereaza curse directe si spre Almaty /Kazahstan, Amman /Iordania/, Amsterdam /Olanda/, Copenhaga /Danemarca/, Paris /Franta/, Stockholm /Suedia/ si Tbilisi /Georgia/. Pe plan intern opereaza pe aeroporturile Eilat, Haifa, Ben Gurion /Tel Aviv/, Sde Dov /Tel Aviv/. Arkia Airlines detine o flota de circa 40 de diferite aparate de zbor, cele ma importante fiind fabricate de Boeing, ATR si Bombardier.

Arkia urmeaza altei companii israeliene, care organizeaza curse spre Romania, in afara de El Al. Israir va opera, incepand din 10 iulie, curse charter de la Tel Aviv, Israel, inspre Bucuresti, la inceput o data pe saptamana, urmand ca ulterior sa treaca la doua curse pe saptamana. Dorinta conducerii Israir este de a permanentiza aceste curse pe durata intregului an, pentru sezonul de vara 2007 fiind avuta in vedere operarea unei curse si pe ruta Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri