Consumul de alcool s-a extins la nivel global, iar Rusia, si tarile vecine, printre care si Romania se afla in top cu cei mai multi apropiati ai “paharului”.

Asa cum reiese din datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, rusii si vecini sai, printre care si Romania se afla in top, depasind cu mult state precum China, Mexic sau chiar si SUA. In Romania, precum si in celelalte regiuni indicate pe harta in tonuri inchise consumul de alcool depaseste 12,5 litri / capita / an in randul persoanelor cu varste de peste 15 ani.

Consumul de alcool din Rusia este o mare problema. Un studiu recent arata ca numarul mare de morti in randul tinerilor este o cauza a consumului excesiv de alcool, iar cele mai frecvente probleme care au condus la decese au fost boli ale ficatului, accidente rutiere sau scandaluri pornite din cauza alcoolismului.

In regiunea Americii de Nord canadienii sunt mai mari consumatori de alcool decat vecinii de la sud, tinand pasul cu Europeii, continentul unde apetitul pentru bautura este mai ridicat.

Tarile cu cel mai scazut nivel al consumului de alcool sunt situate in regiunea Africii de Nord, Orientul Mijlociu, dar si sudul Asiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri